WE’VE MOVED


Kami sudah berpindah.

Sila singgah

www.nuhamizah.com

 

kedai

Advertisements

KENAPA SUPPLEMEN PENTING?


KENAPA PERLU AMBIL SUPPLEMENT?

APA ITU SUPPLEMENT?

Supplement jika dialih bahasa bermaksud makanan tambahan atau pelengkap makanan. Makanan tambahan menurut USFDA ialah makanan kesihatan yang mengandungi vitamin dan mineral dalam bentuk pil, cecair atau minuman herba.

vitamin

KENAPA SUPPLEMENT ITU PENTING?

Salah satu faktor supplement atau makanan tambahan penting dalam diet seharian kita adalah kerana kita tak pasti adakah pengambilan nutrisi harian kita lengkap.

Yela, sekarang banyak fass food, process food dan disebabkan kesibukan ibu dan bapa yang bekerja, mereka lebih selesa memilih makan di luar. Selain itu, faktor pencemaran udara yang mendatangkan radikal bebas di dalam tubuh juga menyumbang kepada kenapa kita perlu mengambil supplement dalam diet seharian kita.

APAKAH KEPENTINGAN SUPPLEMENT?

  1. Memulih dan memelihara kesihatan
    • Gaya hidup rakyat yang kurang bergerak dan pemakanan yang tidak seimbang menyebabkan mereka mengalami penyakit yang menjejaskan kehidupan. Makanan tambahan juga dikenali sebagai “makanan berfungsi” yang mengandungi makanan lengkap pada asasnya seperti protein, enzim, organic, glukos, dan hormone. Unsur-unsur ini dapat memulihkan kesihatan dan mengembalikan kecergasan.
  2. Menyingkirkan toksik dalam badan.
    • Kerosakan tisu-tisu badan dapat dikurangkan dengan pengambilan suplement yang mampu menyahtoksik. Toksik dalam badan amat berbahaya kerana mampu menjejaskan daya penyerapan dalam sel badan.
  3. Menguruskan badan dan memperoleh tubuh yg cantik.
    • Pengambilan chitosan dapat membantu mereka yang mengalami masalah berat badan dan mengurangkan lemak dalam badan
  4. Meningkatkan tenaga.
    • Pengambilan cendawan(gano) mampu meningkatkan tenaga.
  5. Meningkatkan kemampuan kadar pemyembuhan penyakit.
    • Ganoderma dikenali sebagai raja herba ajaib yang berupaya untik mencuci darah, melindungi hati, menguatkan jantung, dan meningkatkan keupayaan buah pinggang.

 

KENAPA PERLU AMBIL SUPPLEMENT?

  1. Makanan harian yang tak seimbang 
    Dunia moden dan canggih sekarang serta sibuk berkerja makanan segera memang jadi pilihan utama. Contoh seperti McDonald, KFC, Domino dan mee segera. Untuk masak sendiri memang jarang kan. Kalau masak pun mungkin pada hujung minggu sahaja. Sudah pasti la menu makanan harian tak lengkap dan tak seimbang. Bila makan di luar memang akan menjadi pilihan makanan yang berlemak, berminyak,  tinggi gula dan garam sebab kebanyakan atau semuanya sedap. Sebab tu kita perlu ambil supplement.
  2. Khasiat / zat makanan mudah hilang
    Makanan yang kaya dengan protein dan vitamin C contohnya mudah hilang khasiat bila dimasak. Seperti protein yang akan mudah musnah jika haba atau suhu tinggi . Contohnya ikan. Ikan mengandungi protein. Kebanyakan kita gemar memasak ikan dengan cara menggoreng kerana ianya lebih mudah dan sedap. Betul tak?
  3. Kualiti sayur / buah
    Ramai yang suka makan buah. Dan mungkin juga ramai yang suka makan sayur. Kebanyakan mereka mengganggap bila makan sayur atau buah pengambilan vitamin dalam diet seharian mereka sudah cukup lengkap. Kurang tepat sebenarnya. Kebanyakan sayur dan buah disembur dengan racun perosak dan ada juga yang di ‘wax’ supaya ianya lebih tahan lama. Jadi macam mana kita dapat zat sepenuhnya dari sayur dan buah itu sendiri?
  4. Mengambil ubat ubatan
    Ubat ubatan sebenarnya boleh mengganggu penyerapan zat dan nutrisi dalam badan. Kita boleh mengelak untuk tidak mengambil ubat kecuali jika sakit atau atas nasihat daripada doktor. Sebenarnya, mencegah adalah lebih baik dari mengubati. Dengan mengambil makanan tambahan atau supplement sebenarnya adalah salah satu cara untuk kita mencegah daripada badan kita jatuh sakit. So kita ada pilihan untuk tidak bergantung kepada ubat selama-lamanya.
  5. Pelengkap nutrisi kepada tubuh
    Dengan mengambil supplement inshaALLAH ia dapat membantu melengkapkan nutrisi yang diperlukan tubuh. Dengan hanya bergantung kepada makanan sebenarnya agak sukar untuk badan memperolehi semua vitamin dan mineral.. Contoh asid amino. Agak sukar untuk badan mendapatkan asid amino yang cukup dan berkualiti dari diet harian dan sebagai gantinya bolehlah Cik Jah cadangkan mengambil supplement ESP yang lengkap dengan semua 22 asid amino penting kepada tubuh.

 

SIAPA YANG PERLUKAN SUPPLEMENT?

Supplemen ialah makanan yang diberikan kepada seseorang dalam keadaan tertentu yang diperlukan untuk menampung keperluan badan, meningkatkan kekuatan, dan daya tahan seperti:-

  1. Wanita hamil :
    • Bayi dalam kandungan amat memerlukan nutrien seperti kalsium, zat besi, dan protein tambahan untuk perkembangan yang sihat. Wanita hamil digalakkan untuk mengambil asid folik sebanyak 400 mcg sehari untuk menjamin tumbesaran fetus yang seimbang. Ibu mengandung memerlukan ferum untuk membantu pembentukan sistem saraf pusat fetus. Alahan yang sering dialami oleh ibu-ibu mengandung menyebabkan muntah-muntah dan selera makan yang berkurangan. Pengambilan supplement dapat meminimumkan risiko kekurangan nutrien dalam badan.
  2. Ahli sukan atau atlet
    • Atlet sering kehilangan glukosa dalam badan. Oleh itu, supplement diperlukan untuk menampung glukosa yang telah hilang itu. Supplement juga dapat membantu memulihkan tenaga dengan cepat kerana atlet perlu cepat pulih daripada keletihan semasa menyertai sesuatu pertandingan atau latihan. Supplement juga mampu untuk mengekalkan kekuatan atlet pada tahap maksimum.
  3. Pesakit
    • Kanak-kanak memerlukan supplement untuk membantu tumbesaran yang sihat dan dapat merangsang perkembangan otak yang cerdas. Pengambilan minyak ikan, garam mineral, vitamin C, dan kalsium adalah sangat penting.
  4. Warga tua
    • Warga tua sering mengalami masalah osteoporosis, iaitu penyakit tulang rapuh. Supplement seperti kalsium diperlukan untuk mengatasi masalah ini. Wanita yg mengalami menopause perlu mengambil hormone progesterone untuk mengimbangi ketidakstabilan hormon yang berlaku dalam badan. Warga tua yang mengalami kekurangan zat, garam mineral, kalsium, dan sebagainya juga digalakkan untuk mengambil supplement bagi mengekalkan kecergasan badan.

 

Kesimpulannya, walaupun kita mungkin telah mengambil  makanan yang dirasakan sesuai seperti buah-buahan dan sayur-saturan, boleh jadi kita masih memerlukan nutrisi yang lebih dan badan kita masih lagi dahagakan nutrisi kerana sebab-sebab di atas.

Supplement yang juga merupakan makanan tambahan, sebenarnya bukan bertindak sebagai pengganti nutrisi makanan. Supplement tu sebenarnya berfungsi menambah nutrisi yang diperlukan dan bukan satu-satunya tempat pergantungan untuk mendapatkan nutrisi.

SUPPELEMENT BUKAN UBAT. Ramai kena tahu bezakan antara supplement dan ubat.

Cik Jah harap semua dapat sedikit manfaat dan pemahaman daripada perkongsian ini.

Inilah misi kami SID Shaklee. Misi kami di Shakleeadalah untuk memberikan kehidupan yang lebih baik dan sihat kepada sesiapa sahaja. Kami membantu dengan cara mengeluarkan produk-produk kesihatan yang terunggul dan anda akan rugi sekiranya tidak berkongsi dengan rakan-rakan mengenainya. Setiap produk yang kami keluarkan telah direka cipta untuk memperbaiki taraf kesihatan tanpa kompromi dan tidak merosakkan alam sekitar.

Apabila anda memilih Shaklee, yakinlah dengan tiga perkara – ia sentiasa SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI.

Dapatkan vitamin shaklee sekarang untuk meningkatkan lagi tahap kesihatan anda, anak anda dan orang kesayangan anda. Hubungi saya untuk mendapatkan set shaklee dengan harga JIMAT.!

*Pertanyaan dan pesanan, boleh hubungi mizah.!

FREE CONSULTATION, AFFORDABLE PRICE,
SID 1256430
Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~
SMS / Whatsapp : 019-9591210 (Ct Hamizah)
Email : hamizah.shaklee@yahoo.com
Instagram : @kedaicikjah_
Facebook : Ct Hamizah (Trusted Shaklee ID)
Page : Ct Hamizah Official Distributor Shaklee

 

Senaman Ringkas Untuk Kurus


Senaman Ringkas Untuk Kurus

Semua orang nak kurus kan? Termasuk la Cik Jah. Spenjang 31 tahun hidup Cik Jah rasa macam tak pernah kurus je. Haha. Melampau sangat la statement tu. OK. TIPU! Cik Jah start naik badan bila dah kahwin pastu bersalin pulak 2 orang puteri ni. Sejak tu, tak pernah lagi kurus.

.

Cik Jah sekarang berat 62.9 kg (OMG!) dan ketinggian hanya 148cm. Rendah kan?

whatsapp-image-2017-07-27-at-4-43-36-pm-1.jpeg

Disebabkan datang kesedaran untuk hidup secara sihat, Cik Jah sedang berusaha untuk dapatkab balik berat ideal Cik Jah masa belajar dulu. Zaman belajar berat Cik Jah 55kg paling ringan. BMI atas tong je. Ngam-ngam. Kalau tergelincir sikit ke terus masuk kategori OBESITI.

.

Bila dah start balik rutin diet ni, Cik Jah cuba selitkan senaman seminggu paling kurang 2 kali. Kalau dapat buat tiap-tiap hari pun bagus. Takpe. Slow-slow. Bila dah biasa nak buat hari-hari pun boleh.

.

Ok. Meh Cik Jah kongsi cara senaman mudah yang kita boleh buat bagi mereka yang baru mula nak berjinak dengan senaman dan diet sihat.

tips kurus sihat

  1. Aktifkan diri. Kita kena banyak bergerak. Banyakkan berjalan. Teruskan berjalan dan berjalan. Anggap basikal dan motor tidak wujud. Ini senaman paling mudah yang kita boleh buat tanpa perlu menghabiskan wang dan masa.
  2. Sarapan jangan tinggal. Sarapan sangat penting untuk membekalkan tenaga pada tubuh sepanjang hari.
  3. Kurangkan makan dan minum minuman manis. Tapi tambahkan manis dalam senyuman. Baru la nampak lebih manis perwatakan.
  4. Jangan amalkan minuman bergas.
  5. Makan dalam kuantiti yang sedikit tapi kerap. Sebaiknya 6 kali sehari. Pastikan ada 2 heavy meal dalam sehari. Lagi 4 kali tu boleh ambil makanan ringan je.
  6. Makan buah-buahan. Tapi jangan berlebihan. Buah-buahan kan manis.
  7. YOGA. Cik Jah tak pernah beryoga. Haha.
  8. Workout. Tak semestinya nak kena pergi gym atau padang bila nak workout ni. Kat rumah pun boleh la. Cik Jah pun workout kat rumah je. Masak kat dapur dan mengemas rumah pun salah satu cara #supermak workout tau.
  9. Selalu la pantau berat. Tapi jangan sampai obses okey.

Itu antara sedikit tips yang Cik Jah boleh kongsi. Cik Jah nak kongsi juga la macam mana Cik Jah workout di rumah.

.

Sekarang kan teknologi di hujung jari. Kita boleh guna pakai aplikasi YOUTUBE tu. Google je senaman apa yang kita nak. Nanti keluar la berderet-deret cadangan senaman yang sesuai dengan apa yang kita nak. Senang kan?

.

Ni Cik Jah kongsikan salah satu senaman ringkas untuk mereka yang baru nak start workout. Simple je stepnya. Everyone can follow.

.

Bila dah amalkan senaman tu, badan mesti letih dan hilang banyak tenaga. Ha. Cik Jah ada cara nak pastikan badan kekal bertenaga bila bersenam. Kalau korang nak tahu kena tunggu next entri Cik Jah tau.

.

Jangan lupa senaman kalau nak kurus secara sihat dan selamat okey.

 


Dapatkan vitamin shaklee sekarang untuk meningkatkan lagi tahap kesihatan anda, anak anda dan orang kesayangan anda. Hubungi saya untuk mendapatkan set shaklee dengan harga JIMAT.!

*Pertanyaan dan pesanan, boleh hubungi mizah.!

FREE CONSULTATION, AFFORDABLE PRICE,
SID 1256430
Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~
SMS / Whatsapp : 019-9591210 (Ct Hamizah)
Email : nuhamizah@yahoo.com.my
Instagram : @cikjah.healthbeauty
Facebook : Ct Hamizah (Trusted Shaklee ID)
Page : Ct Hamizah Official Distributor Shaklee

 

Kombinasi Alfalfa Complex & Lecithin dari Shaklee


Kombinasi Alfalfa Complex & Lecithin dari Shaklee.!

 
Seperti semua sudah sedia maklum kan (*cewah) saya ni dah hampir setahun melahirkan cahaya mata kedua. Biasalah. Masalah selepas bersalin. Berat badan susah nak turun dan badan mula berisi (*okey. mengaku jugak aku gemuk kan). Ramai la jugak tegur sampai panggil aku bulat dan gemuk (T_T). Mulanya takde la nak try apa-apa produk sebab masih menyusu badan. Tapi accidently terjumpa dan terjatuh cinta dengan shaklee. Thanks kak Elzura for introducing me to Shaklee. So after google dan research saya jadi yakin dengan produk Shaklee sebab produknya telah melalui kajian dan penyelidikan bagi membuktikan keberkesanan dan selamat untuk digunakan. Alhamdulillah.
 
Sebelum saya amalkan Alfalfa Complex dan Lecithin ni dan selepas bersalin tanpa segan tapi sedikit silu. Hehe. Saya pakai seluar saiz 34 hokey!”!”! (*maaflah tapi memang sedikit kebesaran di situ). Tapi sekarang saya dah pakai saiz 33!!! (*Yezza!!! Ceh suka ngt. Se saiz je pun. masih besar okey!!! T_T). Memang inch loss kurang tapi berat Alhamdulillah…sudah menghampiri target!!!! (*happy!)
 
WhatsApp Image 2017-07-27 at 1.33.52 PM
 
Berat Sebelum : 60 kg (*larikkkk) 13.6.2013
Berat Pertengahan : 58 kg (*sikit ngat..sob sob) 10.07.2013
Berat semasa : 52 kg (*ehem…jeng3) 24.10.2013

 

 
Bukti bergambar? Tak ada la pulak. Ada-ada. Dalam lappy. Ni update pakai phone je sementara tunggu cukup time nak kerja. Eh jap! Dah jumpa!!~

 

 
 
So. Saya dah share ngan korang semua tentang kehebatan kombinasi dan gabungan Alfalfa Complex dengan Lecithin ni. Kalau ada sesiapa yang nak merasai sendiri kehebatan dan keberkesanan kombinasi ini boleh hubungi saya. Saya bagi harga istimewa bt semua! Ha! Mana nak cari kan?
 
Alhamdulillah….Sekarang saya sedang berusaha untuk meyakinkan anda-anda di luar sana untuk bersama-sama dengan saya dalam USAHA menjadi lebih SIHAT dan CERDAS. Bantulah saya untuk bantu anda. In Sha Allah. Saya akan cuba sebaik daya untuk membantu anda. 
 
Produk SHAKLEE ini adalah SEMULAJADI, SELAMAT dan BERKESAN. Sememangnya tidak dapat disangkalkan lagi.

Jadilah pengguna yang BIJAK.

Lagi pun, semua produk Shaklee sangat JIMAT dan SELAMAT..

Dapatkan vitamin shaklee sekarang untuk meningkatkan lagi tahap kesihatan anda, anak anda dan orang kesayangan anda. Hubungi saya untuk mendapatkan set ini dengan harga JIMAT.!

*Pertanyaan dan pesanan, hubungi mizah.!

FREE CONSULTATION, AFFORDABLE PRICE,
SID 1256430
Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~
More info and to order/join, you may reach me at:

SMS / Whatsapp : 019-9591210 (Ct Hamizah)
Email : hamizah.shaklee@yahoo.com
Instagram : @hamizah.healthbeauty
Facebook : Ct Hamizah (Trusted Shaklee ID)
Page : Ct Hamizah Official Distributor Shaklee

RAHSIA KEAJAIBAN VIVIX™ SHAKLEE


RAHSIA KEAJAIBAN VIVIX™ SHAKLEE

SATU PENEMUAN REVOLUSIONARI DALAM ANTI PENUAAN PADA TAHAP SELULAR

VIVIX merupakan supplemen anti penuaan terbaik di dunia yang di bangunkan selepas penyelidikan yang dijalankan selama bertahun-tahun oleh SHAKLEE.
vivix raja ubat
Vivix® mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.
 
Kandungan vivix

4 MEKANISMA PENUAAN PADA TAHAP SELULAR

  1. KEROSAKAN DNA; Setiap hari sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan-serangan ini merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu ‘typo’ ( kesilapan dari yang asal) yang akan mengganggu fungsi sel. Di sini VIVIX berperanan untuk MELINDUNGI DAN MEMBAIKI SELULLAR DNA.
  2. PENGAWALAN GENETIK; Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi ( kemerosotan ) umur pada tahap selluar. Dalam satu penemuan utama ujian klinikal ada menunjukkan ramuan VIVIXMENGAKTIFKAN SATU PENGAWALAN GENETIK UTAMA YANG MENOLONG MELAMBATKAN PENUAAN TAHAP SELLULAR.
  3. PENGELUARAN TENAGA YANG KIAN MENURUN OLEH SEL-SEL; Mitchondria (penjana tenaga) di dalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mitochondria menurun, fungsi sel turut menurun. Ramuan VIVIX MENGGALAKKAN BIGENESIS ( pembentukkan baru ) MITOCHONDRIA UNTUK MENINGKATKAN TAHAP TENAGA DALAM SEL.
  4. PENIMBUNAN PROTEIN AGE; Penimbunan protein AGE (Advance glycation end products) boleh menyebabkan kerosakkan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel. Ramuan VIVIX ADALAH 10X LEBIH KUAT DARI RIVERATROL (kandungan unik dalam anggur “muscadine”) untuk melambatkan pembentukan protin AGE.
manfaat vivix

VIVIX JUGA MEMBANTU MENJAGA DAN MEMBANTU MEMELIHARA:

  • KESIHATAN JANTUNG
  • KESIHATAN OTAK
  • KESIHATAN SISTEM IMUN
  • KESIHATAN SENDI
  • PERLINDUNGAN ANTIOKSIDAN
  • PENINGKATAN TENAGA PADA TAHAP SELLULAR

VIVIX JUGA BERFUNGSI UNTUK:

  • Menggalakan penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan
  • Membantu mengelakan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
  • Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
  • Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
  • Mengurangkan insiden penyakit nyanyuk – merawat azhameir
  • Membantu merawat penyakit parkinson
  • Membantu memulihkan penyakit strok – angin ahmar
  • Meningkatkan kesihatan imum badan
  • Menggalakan kesihatan keseluruhan

ANTARA TESTIMONI MEREKE YANG TELAH MENCUBA DAN PERCAYA DENGAN VIVIX.

Tiada lagi sakit sendi sakit lutut hanya dengan konsisten ambil Vivix shaklee

vivix testimoni sakit sendi

Bacaan kencing manis back to normal hanya dengan konsisten ambil Vivix Shaklee.

vivix kencing manis kembali normal

vivix rawat kencing manis

Untuk lebih lanjut mengenai VIVIX; Fungsi, Kelebihan, Testimoni dan Ujian, anda boleh juga KLIK DI SINI.

 

Produk SHAKLEE ini adalah SEMULAJADI, SELAMAT dan BERKESAN. Sememangnya tidak dapat disangkalkan lagi.

Jadilah pengguna yang BIJAK.

Lagi pun, semua produk Shaklee sangat JIMAT dan SELAMAT..

Dapatkan vitamin shaklee sekarang untuk meningkatkan lagi tahap kesihatan anda, anak anda dan orang kesayangan anda. Hubungi saya untuk mendapatkan set ini dengan harga JIMAT.!

*Pertanyaan dan pesanan, hubungi mizah.!

FREE CONSULTATION, AFFORDABLE PRICE,
SID 1256430
Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~
More info and to order/join, you may reach me at:

SMS / Whatsapp : 019-9591210 (Ct Hamizah)
Email : nuhamizah@yahoo.com.my
Instagram : @hamizah.healthylife
Facebook : Ct Nurul Hamizah (Trusted Shaklee ID)
Page : Ct Hamizah Official Distributor Shaklee

Rahsia Kulit Cantik Dan Sihat


RAHSIA MENDAPATKAN KULIT CANTIK DAN SIHAT.

healthy and beautiful skin

FAKTOR UTAMA PENYEBAB KULIT TIDAK SIHAT

Kulit yang tidak sihat ada pelbagai faktor. Antara punca kulit muka kelihatan tidak sihat adalah:

  1. Toksin Berlebihan
  2. Badan Kurang Berpeluh
  3. Tabiat makan yang mengandungi MSG yang tinggi
  4. Kurang Minum Air
  5. Memilih Set Penjagaan Kulit yang TIDAK SESUAI
  6. Tidak mengambil Vitamin harian yang CUKUP.

Pernah tak rasa bila makan pelbagai jenis supplement tapi masih tidak memberi kesan? Atau  mengalami masalah jerawat bukan setakat di muka, belakang badan, di tangan atau pun bahu? Pernah alami tak kesan macam ni? Pelbagai usaha untuk hilangkan jerawat dilakukan tapi jerawat tak juga surut. Masih kekal di situ.

Atau

Anda dah makan pelbagai jenis supplement untuk putih, tapi tak juga putih-putih. Kenapa agaknya? Sebenarnya dinding usus kecil dan usus besar anda mengandungi TOKSIN yang sangat banyak. Sebab itu, usus tidak dapat menyerap nutrisi vitamin atau supplement yang anda makan..

Sayang kan? Dah makan banyak, tapi membazir je.. Sebab usus tak dapat nak menyerap nutrisi-nutrisi yang telah diambil itu.

Yang paling membimbangkan, apabila terlalu banyak toksin dalam badan, toksin tersebut tidak boleh dikeluarkan dengan cara yang betul sama ada melalui air kencing atau pun dengan cara membuang air besar. Tetapi, toksin-toksin tersebut dikeluarkan mengikut cara yang abnormal iaitu melalui JERAWAT. Jerawat di muka, peha, lengan, dan belakang badan.

BAGAIMANA CARA UNTUK MEBUANG TOKSIN?

Semestinya DETOX. Detox yang semulajadinya adalah dengan melakukan aktiviti yang mengeluarkan peluh sekurang-kurangnya 1 jam setiap hari. Jika tak suka bersukan macam mana? Kalau yang mengalami asma pula macam mana?

Jangan risau, mudah sahaja. Setiap hari anda cuma perlu amalkan air DETOX.

Cuma campurkan air dan buah-buahan (lemon, epal, strawberry, daun pudina, limau nipis) di waktu malam sebelum tidur. Letak dalam peti sejuk, dan minum pada keesokan harinya. Mudahkan?

Namun, berapakah kos sebiji buah lemon sehari?
Berapa pula kos buah epal setiap hari?
Adakah ia berbaloi?

Sebiji buah lemon yang paling murah pernah jumpa berharga RM1.70/biji

Buah epal pula, paling murah di pasaran berharga RM1.60/biji..

Sebulan dah RM99. Kalau 3 bulan? RM297. Well.. BEAUTY IS PRICEY, kan?

Suka tak makan chips, kerepek, jajan? Kalau malas masak, cakap je kat suami.
JOM MAKAN KFC, MC DONALD, WESTERN FOOD?
Kalau western food yang orang western yang masak, memang sihat. Betul. Tetapi kalau orang kita yang masak? Aduh.! Banyak MSG yang diletak, nak sedap punya pasal. Sampai kering tekak sesiapa yang makan. Betul tak?
Macam mana korang nak tahu dalam makanan tu banyak MSG?

Lepas makan, kita akan rasa dahaga, kerana MSG ni dah meresap air dalam badan kita. Kena pula kita ni yang jenis kurang minum air. Kulit pasti akan menjadi kering. Kusam je. Sedih rasanya,kan?

did-you-know-logo-new
Kulit kering ni boleh menyebabkan kedutan pada wajah sebelum usia sebenar. Sekarang dah tahu dah kenapa ada kawan-kawan mak kita yang maintain muda dan ada yang dah nampak lebih berusia dari umur mereka?
Salah satu faktornya adalah kerana tidak menjaga tabiat dan corak pemakanan dari muda.
Jadi, jangan lupa minum air dengan banyak. 8 gelas sehari. Kurangkan makan makanan yang mengandung MSG yang tinggi. Kalau boleh gantikan MSG dengan pati air carrot ke.
Mudah je nak buat pati air carrot ni, just blend carrot sampai lumat, letakkan air ngam-ngam je. Tapiskan carrot, kemudian simpan pati carrot dalam peti. So nak masak nanti boleh gantikan pati carrot tu sebagai MSG. Cuba lah nanti ye.

BAGAIMANA MEMILIH SET PENJAGAAN KULIT YANG SESUAI?

Mula-mula kita kenal pasti jenis kulit kita. Sama ada KULIT kita itu jenis:-

  1. BERMINYAK?
  2. KERING?
  3. NORMAL?
Untuk Skincare ni,Jadilah penhguna yang BIJAK.! Pilih pencuci muka yang TIDAK MENGANDUNGI BAHAN KIMIA. Cuba dapatkan Produk yang SEMULAJADI. Terutamanya mereka yang mengalami KULIT BERMINYAK & KULIT KERING.

MACAM MANA NAK KENAL SET PENJAGAAN MUKA YANG SEMULAJADI?

Banyak produk yang kita jumpa di ONLINE mendakwa produk mereka adalah dari sumber yang SEMULAJADI. Hakikatnya, bila berhenti dari menggunakan produk tersebut, muka akan mula  berjeragat, muka akan putih dari tangan dan leher. Sebab produk tersebut sebenarnya mengandungi bahan kimia yang tinggi. Sekali gus telah merosakkan pigmen kulit kita. Aduh, Takutnya !

Sila kaji dan selidik betul-betul. Adakah produk tersebut benar-benar semula jadi? Jangan terlalu cepat percaya dengan TESTIMONI EXPRESS dari produk entah sejak bila mula berada dipasaran. Tub-tub dah ada testimoni hasil seminggu, dua minggu.

Produk yang betul-betul SEMULAJADI & SELAMAT akan nampak kesannya setelah penggunaan MINIMUM 6 BULAN. Jadi, jadilah pengguna yang bijak ye dalam memilih SET PENJAGAAN KULIT yang sesuai dengan keadaan kulit wajah kita.

KEPERLUAN VITAMIN PADA KULIT.

Setelah kita amalkan semua yang dibawah:

  1. DETOX,
  2. BERSENAM,
  3. TINGGALKAN MAKANAN YANG MENGANDUNGI MSG TINGGI
  4. PILIH SET PENJAGAAN KULIT YANG SESUAI

Semestinya kita perlukan nutrisi yang lengkap untuk kesihatan kulit kita. Antara vitamin yang paling penting untuk penjagaan kulit harian adalah:

  1. Antioksidan
  2. Protein
  3. Vitamin A
  4. Vitamin C
  5. Vitamin E.
  6. Collagen

did-you-know-logo-new

Collagen pada lapisan kulit dalam badan kita ni, akan mulai BERKURANG bermula umur 25 Tahun. Awal kan? Ingatkan umur 50 baru muka kita berkedut.

Kesimpulannya:
  • Selalu DETOX dan amalkan gaya hidup yang sihat
  • Pilih set penjagaan kulit yang SEMULA JADI
  • Amalkan VITAMIN nutrisi yang terbaik untuk kesihatan kulit

Mula-mulanya sekali  DETOX usus kecil dan usus besar, menggunakan ALFALFA dan HERBLAX Shaklee,

set detox shaklee

Ianya jauh lebih JIMAT!

Anda cuma perlu belanjakan RM 122 untuk tempoh 3 bulan.. (RM1.36 / sehari).
Berbanding dengan pembelian buah-buah DETOX yang bernilai RM297 untuk tempoh 3 bulan.. Detox dengan HERBLAX pulan cuma 2 kali seminggu.. memang JIMAT !

Betul tak?

Untuk Set Penjagaan Kulit pula. Ia sangat penting ye? Sila kenal pasti terlebih dahulu jenis kulit anda.
Contohnya untuk kulit KERING. amalkan ENFUSSELLE HYDRATING by Shaklee.
set dry skin shaklee
Untuk Kulit Berminyak, amalkan ENFUSSELLE OILY SET by Shaklee.
set oily skin shaklee
KULIT NORMAL dan COMBINATION SKIN, Kadang kering dan kadang Berminyak. Boleh cuba NUTRIWHITE SET by Shaklee.
WhatsApp Image 2017-05-07 at 1.56.20 PM
Selain itu, amalkan VITAMIN-VITAMIN tertentu untuk membekalkan nutrisi yang LENGKAP untuk Kesihatan Kulit.
  1. Cinch Shake (untuk sumber protein) by Shaklee
  2. Collagen Powder by Shaklee
  3. Sustain Release Vitamin C by Shaklee
  4. Vitamin E Complex by Shaklee (untuk Kulit Kering)

*jika anda mengalami masalah KULIT BERMINYAK, boleh gantikan dengan GARLIC COMPLEX.

Garlic ni antibiotik semulajadi. Serius, lepas makan garlic, kulit lagi lawa. Jerawat semakin laju menghilang sekelip mata. Kan garlic membantu dalam memastikan darah mengalir dengan baik. Ia memang akan memberi kesan satu badan termasuklah kecantikan.

KENAPA PERLU MEMILIH SHAKLEE SEBAGAI SET KESIHATAN KULIT ?

Ia kerana keberkesanannya yang siyakini. Shaklee mempunyai kajian saintifiknya yang tersendiri dan ianya memiliki LANDMARK STUDY yang NYA dan TERBUKTI.

Produk SHAKLEE ini adalah SEMULAJADI, SELAMAT dan BERKESAN. Sememangnya tidak dapat disangkalkan lagi.

Jadilah pengguna yang BIJAK.

Lagi pun, semua produk Shaklee sangat JIMAT dan SELAMAT..

Dapatkan vitamin shaklee sekarang untuk meningkatkan lagi tahap kesihatan anda, anak anda dan orang kesayangan anda. Hubungi saya untuk mendapatkan set ini dengan harga JIMAT.!

*Pertanyaan dan pesanan, hubungi mizah.!

FREE CONSULTATION, AFFORDABLE PRICE,
SID 1256430
Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~
More info and to order/join, you may reach me at:

SMS / Whatsapp : 019-9591210 (Ct Hamizah)
Email : nuhamizah@yahoo.com.my
Instagram : @hamizah.healthylife
Facebook : Ct Nurul Hamizah (Trusted Shaklee ID)
Page : Ct Hamizah Official Distributor Shaklee

Kepentingan Air Dalam Tubuh Manusia


Kepentingan Air Dalam Tubuh Manusia

Penting sangat kah air kosong didalam badan kita?
Mari kita andaikan sistem badan kita ibarat sebuah engin kenderaan, apabila tangki air radiotar kenderaan kering, serta merta overhetaing akan berlaku. Begitulah sebaliknya…
 
Perlukah kita meminum air sebanyak 8 gelas setiap hari?
Ramai yang tak tahu Mengapa 8 gelas? Dari mane datangnya nombor ajaib ini?
Pada tahun 1945, National Acedemy of Sciences of the United States Food and Nutrition Board, telah menerbitkan satu cadangan nutrient yg harus diambil setiap hari.
Ia mencadangkan “Pengambilan air yg digalakkan bg seorg dewasa ialah 2.5 liter (kita2 8 gelas) setiap hari”
Jumlah 2.5L ini bdasarkan kiraan mL air diperlukan utk setiap kalori mkn yg diambil. (Kita mmerlukan kira2 2500 cal setiap hari).

MENGAPA AIR SANGAT PERLU DALAM TUBUH BADAN?

ketika kita makan, usus dihujung perut akan mengecut menyebabkn makanan berada di dalam perut untuk seketika bagi tujuan penghadaman.
Air yang diminum digunakan untuk mjadikan makanan ini menjadi cecair. Setelah makanan menjadi lembut ianya akan dihantar ke usus untuk tujuan serapan.
Jika kita tidak cukup minum air, sistem pencernaan akan mengambil cecair dari darah, perut dan usus agar makanan yang hendak diproses akan menjadi lembik dan cair sebelum dihantar ke usus kecil.
Boleh kah kita bayangkan apa akan terjadi kepada sistem badan kita jikalau air x mencukupi? 
Penunjuk terbaik adalah warna air kencing — sama ada KUNING cair atau PEKAT.
Antara tanda kekurangan air termasuk:
  1. Cepat letih, kanak-kanak jadi kurang aktif
  2. Terlalu dahaga
  3. Mulut kering
  4. Mengantuk
  5. Air kencing sedikit dan pekat
  6. Air mata terlalu sedikit atau tiada apabila menangis
  7. Lemah otot
  8. Sakit kepala dan pening
Pada keadaan lebih serius, individu terbabit mungkin mengalami masalah:
Kurang berpeluh
Mata cengkung
Tekanan darah rendah
Kulit menjadi kering dan tidak kenyal (bila ditekan, lambat kembali ke bentuk asal)
Denyutan jantung menjadi cepat
Demam
Meracau
Pengsan

Oleh itu, kesimpulannya. Minum air mengikut keperluan badan kita.

Dapatkan vitamin shaklee sekarang untuk meningkatkan lagi tahap kesihatan anda, anak anda dan orang kesayangan anda. Hubungi saya untuk mendapatkan set ini dengan harga JIMAT.!

*Pertanyaan dan pesanan, hubungi mizah.!

FREE CONSULTATION, AFFORDABLE PRICE,
SID 1256430
Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~
More info and to order/join, you may reach me at:

SMS / Whatsapp : 019-9591210 (Ct Hamizah)
Email : nuhamizah@yahoo.com.my
Instagram : @hamizah.healthylife
Facebook : Ct Nurul Hamizah (Trusted Shaklee ID)
Page : Ct Hamizah Official Distributor Shaklee