Rahsia Kulit Cantik Dan Sihat


RAHSIA MENDAPATKAN KULIT CANTIK DAN SIHAT.

healthy and beautiful skin

FAKTOR UTAMA PENYEBAB KULIT TIDAK SIHAT

Kulit yang tidak sihat ada pelbagai faktor. Antara punca kulit muka kelihatan tidak sihat adalah:

  1. Toksin Berlebihan
  2. Badan Kurang Berpeluh
  3. Tabiat makan yang mengandungi MSG yang tinggi
  4. Kurang Minum Air
  5. Memilih Set Penjagaan Kulit yang TIDAK SESUAI
  6. Tidak mengambil Vitamin harian yang CUKUP.

Pernah tak rasa bila makan pelbagai jenis supplement tapi masih tidak memberi kesan? Atau  mengalami masalah jerawat bukan setakat di muka, belakang badan, di tangan atau pun bahu? Pernah alami tak kesan macam ni? Pelbagai usaha untuk hilangkan jerawat dilakukan tapi jerawat tak juga surut. Masih kekal di situ.

Atau

Anda dah makan pelbagai jenis supplement untuk putih, tapi tak juga putih-putih. Kenapa agaknya? Sebenarnya dinding usus kecil dan usus besar anda mengandungi TOKSIN yang sangat banyak. Sebab itu, usus tidak dapat menyerap nutrisi vitamin atau supplement yang anda makan..

Sayang kan? Dah makan banyak, tapi membazir je.. Sebab usus tak dapat nak menyerap nutrisi-nutrisi yang telah diambil itu.

Yang paling membimbangkan, apabila terlalu banyak toksin dalam badan, toksin tersebut tidak boleh dikeluarkan dengan cara yang betul sama ada melalui air kencing atau pun dengan cara membuang air besar. Tetapi, toksin-toksin tersebut dikeluarkan mengikut cara yang abnormal iaitu melalui JERAWAT. Jerawat di muka, peha, lengan, dan belakang badan.

BAGAIMANA CARA UNTUK MEBUANG TOKSIN?

Semestinya DETOX. Detox yang semulajadinya adalah dengan melakukan aktiviti yang mengeluarkan peluh sekurang-kurangnya 1 jam setiap hari. Jika tak suka bersukan macam mana? Kalau yang mengalami asma pula macam mana?

Jangan risau, mudah sahaja. Setiap hari anda cuma perlu amalkan air DETOX.

Cuma campurkan air dan buah-buahan (lemon, epal, strawberry, daun pudina, limau nipis) di waktu malam sebelum tidur. Letak dalam peti sejuk, dan minum pada keesokan harinya. Mudahkan?

Namun, berapakah kos sebiji buah lemon sehari?
Berapa pula kos buah epal setiap hari?
Adakah ia berbaloi?

Sebiji buah lemon yang paling murah pernah jumpa berharga RM1.70/biji

Buah epal pula, paling murah di pasaran berharga RM1.60/biji..

Sebulan dah RM99. Kalau 3 bulan? RM297. Well.. BEAUTY IS PRICEY, kan?

Suka tak makan chips, kerepek, jajan? Kalau malas masak, cakap je kat suami.
JOM MAKAN KFC, MC DONALD, WESTERN FOOD?
Kalau western food yang orang western yang masak, memang sihat. Betul. Tetapi kalau orang kita yang masak? Aduh.! Banyak MSG yang diletak, nak sedap punya pasal. Sampai kering tekak sesiapa yang makan. Betul tak?
Macam mana korang nak tahu dalam makanan tu banyak MSG?

Lepas makan, kita akan rasa dahaga, kerana MSG ni dah meresap air dalam badan kita. Kena pula kita ni yang jenis kurang minum air. Kulit pasti akan menjadi kering. Kusam je. Sedih rasanya,kan?

did-you-know-logo-new
Kulit kering ni boleh menyebabkan kedutan pada wajah sebelum usia sebenar. Sekarang dah tahu dah kenapa ada kawan-kawan mak kita yang maintain muda dan ada yang dah nampak lebih berusia dari umur mereka?
Salah satu faktornya adalah kerana tidak menjaga tabiat dan corak pemakanan dari muda.
Jadi, jangan lupa minum air dengan banyak. 8 gelas sehari. Kurangkan makan makanan yang mengandung MSG yang tinggi. Kalau boleh gantikan MSG dengan pati air carrot ke.
Mudah je nak buat pati air carrot ni, just blend carrot sampai lumat, letakkan air ngam-ngam je. Tapiskan carrot, kemudian simpan pati carrot dalam peti. So nak masak nanti boleh gantikan pati carrot tu sebagai MSG. Cuba lah nanti ye.

BAGAIMANA MEMILIH SET PENJAGAAN KULIT YANG SESUAI?

Mula-mula kita kenal pasti jenis kulit kita. Sama ada KULIT kita itu jenis:-

  1. BERMINYAK?
  2. KERING?
  3. NORMAL?
Untuk Skincare ni,Jadilah penhguna yang BIJAK.! Pilih pencuci muka yang TIDAK MENGANDUNGI BAHAN KIMIA. Cuba dapatkan Produk yang SEMULAJADI. Terutamanya mereka yang mengalami KULIT BERMINYAK & KULIT KERING.

MACAM MANA NAK KENAL SET PENJAGAAN MUKA YANG SEMULAJADI?

Banyak produk yang kita jumpa di ONLINE mendakwa produk mereka adalah dari sumber yang SEMULAJADI. Hakikatnya, bila berhenti dari menggunakan produk tersebut, muka akan mula  berjeragat, muka akan putih dari tangan dan leher. Sebab produk tersebut sebenarnya mengandungi bahan kimia yang tinggi. Sekali gus telah merosakkan pigmen kulit kita. Aduh, Takutnya !

Sila kaji dan selidik betul-betul. Adakah produk tersebut benar-benar semula jadi? Jangan terlalu cepat percaya dengan TESTIMONI EXPRESS dari produk entah sejak bila mula berada dipasaran. Tub-tub dah ada testimoni hasil seminggu, dua minggu.

Produk yang betul-betul SEMULAJADI & SELAMAT akan nampak kesannya setelah penggunaan MINIMUM 6 BULAN. Jadi, jadilah pengguna yang bijak ye dalam memilih SET PENJAGAAN KULIT yang sesuai dengan keadaan kulit wajah kita.

KEPERLUAN VITAMIN PADA KULIT.

Setelah kita amalkan semua yang dibawah:

  1. DETOX,
  2. BERSENAM,
  3. TINGGALKAN MAKANAN YANG MENGANDUNGI MSG TINGGI
  4. PILIH SET PENJAGAAN KULIT YANG SESUAI

Semestinya kita perlukan nutrisi yang lengkap untuk kesihatan kulit kita. Antara vitamin yang paling penting untuk penjagaan kulit harian adalah:

  1. Antioksidan
  2. Protein
  3. Vitamin A
  4. Vitamin C
  5. Vitamin E.
  6. Collagen

did-you-know-logo-new

Collagen pada lapisan kulit dalam badan kita ni, akan mulai BERKURANG bermula umur 25 Tahun. Awal kan? Ingatkan umur 50 baru muka kita berkedut.

Kesimpulannya:
  • Selalu DETOX dan amalkan gaya hidup yang sihat
  • Pilih set penjagaan kulit yang SEMULA JADI
  • Amalkan VITAMIN nutrisi yang terbaik untuk kesihatan kulit

Mula-mulanya sekali  DETOX usus kecil dan usus besar, menggunakan ALFALFA dan HERBLAX Shaklee,

set detox shaklee

Ianya jauh lebih JIMAT!

Anda cuma perlu belanjakan RM 122 untuk tempoh 3 bulan.. (RM1.36 / sehari).
Berbanding dengan pembelian buah-buah DETOX yang bernilai RM297 untuk tempoh 3 bulan.. Detox dengan HERBLAX pulan cuma 2 kali seminggu.. memang JIMAT !

Betul tak?

Untuk Set Penjagaan Kulit pula. Ia sangat penting ye? Sila kenal pasti terlebih dahulu jenis kulit anda.
Contohnya untuk kulit KERING. amalkan ENFUSSELLE HYDRATING by Shaklee.
set dry skin shaklee
Untuk Kulit Berminyak, amalkan ENFUSSELLE OILY SET by Shaklee.
set oily skin shaklee
KULIT NORMAL dan COMBINATION SKIN, Kadang kering dan kadang Berminyak. Boleh cuba NUTRIWHITE SET by Shaklee.
WhatsApp Image 2017-05-07 at 1.56.20 PM
Selain itu, amalkan VITAMIN-VITAMIN tertentu untuk membekalkan nutrisi yang LENGKAP untuk Kesihatan Kulit.
  1. Cinch Shake (untuk sumber protein) by Shaklee
  2. Collagen Powder by Shaklee
  3. Sustain Release Vitamin C by Shaklee
  4. Vitamin E Complex by Shaklee (untuk Kulit Kering)

*jika anda mengalami masalah KULIT BERMINYAK, boleh gantikan dengan GARLIC COMPLEX.

Garlic ni antibiotik semulajadi. Serius, lepas makan garlic, kulit lagi lawa. Jerawat semakin laju menghilang sekelip mata. Kan garlic membantu dalam memastikan darah mengalir dengan baik. Ia memang akan memberi kesan satu badan termasuklah kecantikan.

KENAPA PERLU MEMILIH SHAKLEE SEBAGAI SET KESIHATAN KULIT ?

Ia kerana keberkesanannya yang siyakini. Shaklee mempunyai kajian saintifiknya yang tersendiri dan ianya memiliki LANDMARK STUDY yang NYA dan TERBUKTI.

Produk SHAKLEE ini adalah SEMULAJADI, SELAMAT dan BERKESAN. Sememangnya tidak dapat disangkalkan lagi.

Jadilah pengguna yang BIJAK.

Lagi pun, semua produk Shaklee sangat JIMAT dan SELAMAT..

Dapatkan vitamin shaklee sekarang untuk meningkatkan lagi tahap kesihatan anda, anak anda dan orang kesayangan anda. Hubungi saya untuk mendapatkan set ini dengan harga JIMAT.!

*Pertanyaan dan pesanan, hubungi mizah.!

FREE CONSULTATION, AFFORDABLE PRICE,
SID 1256430
Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~
More info and to order/join, you may reach me at:

SMS / Whatsapp : 019-9591210 (Ct Hamizah)
Email : nuhamizah@yahoo.com.my
Instagram : @hamizah.healthylife
Facebook : Ct Nurul Hamizah (Trusted Shaklee ID)
Page : Ct Hamizah Official Distributor Shaklee

Advertisements

{ INFO } DETOX


Pernah dengar tak pasal DETOX? Ramai menyebut-nyebut pasal DETOX atau dalam bahasa kita dipanggil NYAHTOKSIN. Apa sebenarnya detox ni ye?

Secara normal, hari-hari badan kita akan menyingkirkan toksin melalui peluh, najis dan air kencing. Pembuangan toksin dari badan adalah perlu bagi bagi memastikan tubuh badan kita berfungsi secara normal


——————————————–
Dari mana datang toksin?
——————————————–
Toksin pada badan kita datang samada dari persekitaran atau dari dalam badan kita sendiri. Ia masuk ke dalam badan melalui macam-macam cara seperti :

UDARA : udara yang mengandungi asap, bahan kimia, racun dan bahan cemar lain disedut masuk ke dalam badan

MAKANAN/ MINUMAN : makanan atau minuman yang tidak bersih atau dimasak mungkin mengandungi sisa racun, bahan kimia dan sebagainya. 

UBATAN : Ubatan sintetik dan vaksin juga boleh menyebabkan toksin bertambah dalam badan. 

RADIASI : pendedahan terhadap sinar x-ray, bahan radioaktif dan gelombang mikro

MAKANAN TIDAK HADAM : makanan yang tidak hadam dan tinggal akan usus akan mengalami tindakbalas biokimia dan meracuni tubuh anda dari dalam

DEHIDRASI dan MALNUTRISI : kekurangan air dalam badan boleh menyebabkan tindakbalas enzim, sistem imun dan saraf yang meracuni sistem manusia

——————————————–
Tanda-tanda anda perlu DETOX
——————————————–
~Masalah penghadaman
~Sembelit
~Sakit kepala
~Jerawat
~Penuaan pra-matang
~Letih
~Berat badan berlebihan
~Insomnia


——————————————–
Cara & Langkah-langkah DETOX 
——————————————–
Bagi membersihkan tubuh dari toksin secara semulajadi, dicadangkan supaya kita mengikuti langkah berikut :


1. PUASA – rehatkan sistem badan, puasa dapat membantu proses detox

2. DETOX hati – rangsang hati anda untuk membuang toksin yang terkumpul dengan cara mengurangkan pengambilan kaffein, alkohol, garam, gula, makanan diproses dan sbagainya. Pengambilan sesetengah herba seperti teh hijau, bawang putih, kunyit, sayuran seperti brokoli dan artichoke, cendawan reishi, milk thistle, dandelion root dan sebagainya

3. DETOX Sistem Penghadaman – ambil makanan yang tinggi serat (fiber) seperti sayuran dan buahan segar, gandum, oat, alfalfa, jus limau dan buahan berries.


4. DETOX melalui kulit – minum air yang ditapis lebih banyak dari biasa, lakukan senaman secara teratur bagi menggalakkan pengeluaran peluh, nikmati sauna dan mandian wap 2-3 kali seminggu.

5. MAKANAN BERKHASIAT – setelah melalui proses detox, kawal pemakanan anda dengam mengambil makanan yang berkhasiat, mengambil makanan tambahan dan vitamin dan menggunakan sistem penapis air yang baik.



————————————-
Detox dengan SHAKLEE!
————————————-



Shaklee mencadangkan pengambilan beberapa rangkaian produknya untuk membantu proses detox bagi melancarkan proses membuang toksin dan bahan buangan. Berikut adalah rangkaian produk untuk anda : 

1. Alfalfa Complex (Detox seluruh tubuh) : Herba yang kaya dengan pelabagai nutrisi dan digelar ‘Raja Segla Tumbuhan’. Membantu proses detox hati, darah dan usus. Beralkali tinggi dan membantu meneutralkan keasidan badan, membantu menyingkirkan lemak dan kolesterol, membantu merawat masalah penghadaman dan banyak lagi.


2. DTX Complex (Detox hati) : Campuran 6 herba yang terkenal dalam kesihatan hati iaitu biji benih milk thistle, kunyit, artichoke, cendawan Reishi, dandelion dan biji benih schizandra chinensis. Membantu mengekalkan aliran hempedu, membina semula sel-sel hati, meningkatkan penghasilan enzim untuk proses detox hati, melindungi hati dari toksin dan merawat masalah hati .

3. Garlic (Detox darah) : dibuat dari bawang putih premium yang dirumus bersama ekstrak herba rosemary & spearmint. Membantu meningkatkan sistem penghadaman, mengeluarkan logam berat dari dalam darah, antibiotik semulajadi meningkatkan sistem imun tubuh.

4. Herblax (Detox usus) : Gabungan 9 herba semualajadi – daun alfalfa, daun jati cina (senna), biji adas manis cina (anise seed), bunga mallow biru (Blue malva), kulit kayu buckthorn, akar likoris, biiji jintan manis (fennel), akar rhubarb & akar Culver’s. Membantu membersihkan usus dari najis lama yang tertinggal, membantu pergerakan semulajadi usus & melegakan sembelit

————————————-
Bila waktu terbaik detox?
————————————-
Sebenarnya kita boleh melakukan detox pada bila-bila masa. Badan kita bukan kereta yang perlu ada jadual penyelenggaraan. Cuma yang penting, bila badan rasa tidak selesa, dan timbul simptom-simptom seperti sakit kepala, berat badan berlebihan, tidak hadam, keletihan, sukar tidur dan jerawat – mungkin kita perlukan detox. Pakar nutrisi mencadangkan supaya seorang individu dewasa melakukan detox menyeluruh sekurang-kurangnya setahun sekali. Tapi, sebaiknya anda lakukan mengikut keperluan.

Menurut Dr. Juliet Tien, pakar dalam bidang ini – jika anda jarang-jarang melakukan proses detoksifikasi, disarankan anda melakukanny selepas musim perayaan kerana pada masa inilah anda akan mengambil makanan yang berpotensi mentoksikkan badan dalam jangka masa pendek dan panjang. Makanan manis, berlemak, berminyak, makanan tersedia yang mungkin dicemari yis dan parasit banyak dihidangkan di rumah terbuka dan jamuan-jamuan.

Jangan tunggu lagi, jom detox sekarang!

*Pertanyaan dan pesanan, hubungi saya!
(✿◠‿◠) SID 1256430
Anda Tahu apa yang terbaik untuk anda~
Page : Ct Hamizah Official Distributor Shaklee
SMS/WhatsApp : 019-9591210


nuffnang_bid = “3ae0e997729578f45be5b2c331feec9b”;
http://synad2.nuffnang.com.my/j.js

{ SHAKLEE } GARLIC


Kelebihan Garlic Shaklee
Antara kelebihan yang terdapat pada Garlic Complex Shaklee adalah Garlic Complex ini diperbuat daripada bawang putih jenis premium yang ditanam secara organik di California, USA diwaktu musim panas dan BEBAS 100% daripada penggunaan racun perosak.

Pembuatan supplement Garlic Complex dilakukan pada suhu terkawal iaitu suhu bilik semata-mata untuk mengekalkan pengaktifan Allicin pada tahap 100% ( tidak semua garlic yang dijual dipasaran mempunayi Allicin aktif.) Allicin merupakan sebatian organosulfur yang terkandung dalam bawang putih yang mempunyai kelebihan sebagai antibakteria dan anti kulat dan mempunyai sifat penyembuh. 

Kegunaan Allicin pada bawang putih untuk kesihatan manusia : 
✿✿ Mengurangkan pemendapan atesklerosis dan lemak
✿✿ Menormalkan keseimbangan lipoprotein
✿✿ Menurunkan tekanan darah
✿✿ Mempunyai anti-darah beku dan anti aktiviti radang
✿✿ Berfungsi sebagai anti oksidan 
✿✿ Bersifat antibiotik dan antibakteria semulajadi
✿✿ Membantu rawat jangkitan kulit seperti penyakit kaki makan air
✿✿ Bantu rawat asthma

Kelebihan GARLIC Shaklee : 
✔ Mengandungi Spearmint – Mempertingkatkan sistem penghadaman dan fungsi jantung

✔ Mempertingkatkan sistem penghadaman dengan formula uniknya mampu menyelesaikan masalah seperti kembung perut, gastrik, ketidakhadaman. Garlic juga mampu menentang bakteria H.Pylori dan menghalang ulcer gastrik.

✔ Menurunkan kolesterol dengan menurunkan kolestrol LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang stroke serta penyakit Koronari.

✔ Menstabilkan glukos 

✔ Membantu mencegah kanser dengan mengurangkan bahan pencetus kanser – Nitrosamine

✔ Membantu menurunkan tekanan darah tinggi – 2-4tablet garlic dapat menurunkan darah tinggi dengan 8 point

✔ Menghalang alergi – sinus, alergi,asthma, selsema dan hepatitis.
Detoksifikasi – Garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, plumbum dan kadmium adalah logam toksik yang akan menaikkan tekanan darah. Garlic juga mampu melindungi sel-sel darah dari dimusnahkan oleh logam dan menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia.

✔ Antibiotik yang selamat & semulajadi – Garlic adalah antibiotik semulajadi dan selamat untuk kegunaan jangka panjang untuk menigkatkan sistem imun tubuh lalu menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus dan yis Candida.

Sekiranya anda atau ahli keluarga dinasihatkan mengambil ubat antibiotik untuk melawan penyakit seperti selsema, batuk, cirit birit dan lain-lain dan anda berasa khuatir akan kesan sampingan antibiotik untuk kesan jangka masa panjang, cepat-cepat ambil supplement Garlic yang antara kebaikannya merupakan antibiotik 100% semulajadi, tanpa bahan kimia, perasa, gula dan bahan sintetik yang memberi kesan pada kesihatan.


* Setiap tablet Garlic Shaklee mengandungi 500mg bawang putih
* Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan



*Pertanyaan dan pesanan, hubungi saya! Harga ahli dijanjikan kepada semua sepanjang promosi 
(✿◠‿◠) SID 913825
Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~
Page : Ct Hamizah Official Distributor Shaklee
SMS/WhatsApp : 019-9591210

nuffnang_bid = “3ae0e997729578f45be5b2c331feec9b”; http://synad2.nuffnang.com.my/j.js

{ PRODUCT REVIEW } GARLIC SHAKLEE



Bawang putih (Allium sativum) merupakan sejenis tumbuhan dari keluarga Alliaceae sama seperti lain-lain jenis bawang iaitu bawang besar, bawang merah, lik dan kucai. Bawang putih telah ditanam dan digunakan manusia semenjak beribu tahun dulu dalam perubatan dan masakan.
Bawang putih seperti juga bawang merah dan bawang besar mempunyai daun dan bebawang yang berada dalam tanah yang cetek sahaja. Berbeza dengan bawang besar yang mempunyai satu bebawang, bawang putih dibentuk dari pelbagai bebawang yang membentuk satu rumpun bebawang.

Antara khasiat bawang putih adalah:




Walaubagaimanapun, bagi anda yang tidak boleh makan bawang putih @ garlic ini yang diletakkan dalam makanan atau makan begitu sahaja, anda boleh mengambil bawang putih ini dalam bentuk supplement iaitu Garlic Shaklee.


Khasiat Garlic Shaklee:


  • Mengandungi Spearmint – Mempertingkatkan sistem penghadaman dan fungsi jantung
  • Mempertingkatkan sistem penghadaman dengan formula uniknya mampu menyelesaikan masalah seperti kembung perut, gastrik, ketidakhadaman. Garlic juga mampu menentang bakteria H.Pylori dan menghalang ulcer gastrik.
  • Menurunkan kolesterol dngan menurunkan kolesterol LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang stroke serta penyakit koronari.
  • Menstabilkan glukos
  • Membantu mencegah kanser dengan mengurangkan bahan pencetus kanser – Nitrosamine
  • Membantu menurunkan tekanan darah tinggi – 2 hingga 4 tablet garlic dapat menurunkan darah tingi dengan 8 point
  • Menghalang alergi – sinus, alergi, asthma, selsema dan hepatitis.
  • Detoksifikasi – Garlic mampu mengelurakan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, plumbum dan kadmium adalah logam toksik yang akan menaikkan tekanan darah. Garlic juga mampu melindungi sel-sel darah dari dimusnahkan oleh logam dan menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia.
  • Antibiotik yang selamat dan semulajadi – Garlic adalah antibiotik semulajadi dan selamat untuk kegunaan jangka panjang untuk meningkatkan sistem imum tubuh lalu menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, virus dan vis Candida.


         Pantang untuk pengamal suplement Garlic

  • Ia tidak toksik tapi boleh menyebabkan ketidakselesaan perut pada sesetengah individu. Oleh itu ia perlu diambil bersama makanan.
  • Ibu mengandung tidak digalakkan mengambil Garlic, walaupun tiada rekod yang menyatakan garlic boleh membahayakan ibu dan bayi.
  • Ibu menyusu juga perlu hati2 dalam pengambilan Garlic kerana kandungan garlic dalam susu ibu boleh menyebabkan bayi kembung


Kepada sesiapa yang berminat dengan Garlic Shaklee bolehlah menghubungi saya di talian 019-9591210 (sms/whatsapp) atau boleh email di babylilidesign@yahoo.com.

(✿◠‿◠) SID 913825
Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~
Page : Ct Hamizah Official Distributor Shaklee
SMS/WhatsApp : 019-9591210
nuffnang_bid = “3ae0e997729578f45be5b2c331feec9b”; http://synad2.nuffnang.com.my/j.js