KENAPA SUPPLEMEN PENTING?


KENAPA PERLU AMBIL SUPPLEMENT?

APA ITU SUPPLEMENT?

Supplement jika dialih bahasa bermaksud makanan tambahan atau pelengkap makanan. Makanan tambahan menurut USFDA ialah makanan kesihatan yang mengandungi vitamin dan mineral dalam bentuk pil, cecair atau minuman herba.

vitamin

KENAPA SUPPLEMENT ITU PENTING?

Salah satu faktor supplement atau makanan tambahan penting dalam diet seharian kita adalah kerana kita tak pasti adakah pengambilan nutrisi harian kita lengkap.

Yela, sekarang banyak fass food, process food dan disebabkan kesibukan ibu dan bapa yang bekerja, mereka lebih selesa memilih makan di luar. Selain itu, faktor pencemaran udara yang mendatangkan radikal bebas di dalam tubuh juga menyumbang kepada kenapa kita perlu mengambil supplement dalam diet seharian kita.

APAKAH KEPENTINGAN SUPPLEMENT?

  1. Memulih dan memelihara kesihatan
    • Gaya hidup rakyat yang kurang bergerak dan pemakanan yang tidak seimbang menyebabkan mereka mengalami penyakit yang menjejaskan kehidupan. Makanan tambahan juga dikenali sebagai “makanan berfungsi” yang mengandungi makanan lengkap pada asasnya seperti protein, enzim, organic, glukos, dan hormone. Unsur-unsur ini dapat memulihkan kesihatan dan mengembalikan kecergasan.
  2. Menyingkirkan toksik dalam badan.
    • Kerosakan tisu-tisu badan dapat dikurangkan dengan pengambilan suplement yang mampu menyahtoksik. Toksik dalam badan amat berbahaya kerana mampu menjejaskan daya penyerapan dalam sel badan.
  3. Menguruskan badan dan memperoleh tubuh yg cantik.
    • Pengambilan chitosan dapat membantu mereka yang mengalami masalah berat badan dan mengurangkan lemak dalam badan
  4. Meningkatkan tenaga.
    • Pengambilan cendawan(gano) mampu meningkatkan tenaga.
  5. Meningkatkan kemampuan kadar pemyembuhan penyakit.
    • Ganoderma dikenali sebagai raja herba ajaib yang berupaya untik mencuci darah, melindungi hati, menguatkan jantung, dan meningkatkan keupayaan buah pinggang.

 

KENAPA PERLU AMBIL SUPPLEMENT?

  1. Makanan harian yang tak seimbang 
    Dunia moden dan canggih sekarang serta sibuk berkerja makanan segera memang jadi pilihan utama. Contoh seperti McDonald, KFC, Domino dan mee segera. Untuk masak sendiri memang jarang kan. Kalau masak pun mungkin pada hujung minggu sahaja. Sudah pasti la menu makanan harian tak lengkap dan tak seimbang. Bila makan di luar memang akan menjadi pilihan makanan yang berlemak, berminyak,  tinggi gula dan garam sebab kebanyakan atau semuanya sedap. Sebab tu kita perlu ambil supplement.
  2. Khasiat / zat makanan mudah hilang
    Makanan yang kaya dengan protein dan vitamin C contohnya mudah hilang khasiat bila dimasak. Seperti protein yang akan mudah musnah jika haba atau suhu tinggi . Contohnya ikan. Ikan mengandungi protein. Kebanyakan kita gemar memasak ikan dengan cara menggoreng kerana ianya lebih mudah dan sedap. Betul tak?
  3. Kualiti sayur / buah
    Ramai yang suka makan buah. Dan mungkin juga ramai yang suka makan sayur. Kebanyakan mereka mengganggap bila makan sayur atau buah pengambilan vitamin dalam diet seharian mereka sudah cukup lengkap. Kurang tepat sebenarnya. Kebanyakan sayur dan buah disembur dengan racun perosak dan ada juga yang di ‘wax’ supaya ianya lebih tahan lama. Jadi macam mana kita dapat zat sepenuhnya dari sayur dan buah itu sendiri?
  4. Mengambil ubat ubatan
    Ubat ubatan sebenarnya boleh mengganggu penyerapan zat dan nutrisi dalam badan. Kita boleh mengelak untuk tidak mengambil ubat kecuali jika sakit atau atas nasihat daripada doktor. Sebenarnya, mencegah adalah lebih baik dari mengubati. Dengan mengambil makanan tambahan atau supplement sebenarnya adalah salah satu cara untuk kita mencegah daripada badan kita jatuh sakit. So kita ada pilihan untuk tidak bergantung kepada ubat selama-lamanya.
  5. Pelengkap nutrisi kepada tubuh
    Dengan mengambil supplement inshaALLAH ia dapat membantu melengkapkan nutrisi yang diperlukan tubuh. Dengan hanya bergantung kepada makanan sebenarnya agak sukar untuk badan memperolehi semua vitamin dan mineral.. Contoh asid amino. Agak sukar untuk badan mendapatkan asid amino yang cukup dan berkualiti dari diet harian dan sebagai gantinya bolehlah Cik Jah cadangkan mengambil supplement ESP yang lengkap dengan semua 22 asid amino penting kepada tubuh.

 

SIAPA YANG PERLUKAN SUPPLEMENT?

Supplemen ialah makanan yang diberikan kepada seseorang dalam keadaan tertentu yang diperlukan untuk menampung keperluan badan, meningkatkan kekuatan, dan daya tahan seperti:-

  1. Wanita hamil :
    • Bayi dalam kandungan amat memerlukan nutrien seperti kalsium, zat besi, dan protein tambahan untuk perkembangan yang sihat. Wanita hamil digalakkan untuk mengambil asid folik sebanyak 400 mcg sehari untuk menjamin tumbesaran fetus yang seimbang. Ibu mengandung memerlukan ferum untuk membantu pembentukan sistem saraf pusat fetus. Alahan yang sering dialami oleh ibu-ibu mengandung menyebabkan muntah-muntah dan selera makan yang berkurangan. Pengambilan supplement dapat meminimumkan risiko kekurangan nutrien dalam badan.
  2. Ahli sukan atau atlet
    • Atlet sering kehilangan glukosa dalam badan. Oleh itu, supplement diperlukan untuk menampung glukosa yang telah hilang itu. Supplement juga dapat membantu memulihkan tenaga dengan cepat kerana atlet perlu cepat pulih daripada keletihan semasa menyertai sesuatu pertandingan atau latihan. Supplement juga mampu untuk mengekalkan kekuatan atlet pada tahap maksimum.
  3. Pesakit
    • Kanak-kanak memerlukan supplement untuk membantu tumbesaran yang sihat dan dapat merangsang perkembangan otak yang cerdas. Pengambilan minyak ikan, garam mineral, vitamin C, dan kalsium adalah sangat penting.
  4. Warga tua
    • Warga tua sering mengalami masalah osteoporosis, iaitu penyakit tulang rapuh. Supplement seperti kalsium diperlukan untuk mengatasi masalah ini. Wanita yg mengalami menopause perlu mengambil hormone progesterone untuk mengimbangi ketidakstabilan hormon yang berlaku dalam badan. Warga tua yang mengalami kekurangan zat, garam mineral, kalsium, dan sebagainya juga digalakkan untuk mengambil supplement bagi mengekalkan kecergasan badan.

 

Kesimpulannya, walaupun kita mungkin telah mengambil  makanan yang dirasakan sesuai seperti buah-buahan dan sayur-saturan, boleh jadi kita masih memerlukan nutrisi yang lebih dan badan kita masih lagi dahagakan nutrisi kerana sebab-sebab di atas.

Supplement yang juga merupakan makanan tambahan, sebenarnya bukan bertindak sebagai pengganti nutrisi makanan. Supplement tu sebenarnya berfungsi menambah nutrisi yang diperlukan dan bukan satu-satunya tempat pergantungan untuk mendapatkan nutrisi.

SUPPELEMENT BUKAN UBAT. Ramai kena tahu bezakan antara supplement dan ubat.

Cik Jah harap semua dapat sedikit manfaat dan pemahaman daripada perkongsian ini.

Inilah misi kami SID Shaklee. Misi kami di Shakleeadalah untuk memberikan kehidupan yang lebih baik dan sihat kepada sesiapa sahaja. Kami membantu dengan cara mengeluarkan produk-produk kesihatan yang terunggul dan anda akan rugi sekiranya tidak berkongsi dengan rakan-rakan mengenainya. Setiap produk yang kami keluarkan telah direka cipta untuk memperbaiki taraf kesihatan tanpa kompromi dan tidak merosakkan alam sekitar.

Apabila anda memilih Shaklee, yakinlah dengan tiga perkara – ia sentiasa SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI.

Dapatkan vitamin shaklee sekarang untuk meningkatkan lagi tahap kesihatan anda, anak anda dan orang kesayangan anda. Hubungi saya untuk mendapatkan set shaklee dengan harga JIMAT.!

*Pertanyaan dan pesanan, boleh hubungi mizah.!

FREE CONSULTATION, AFFORDABLE PRICE,
SID 1256430
Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~
SMS / Whatsapp : 019-9591210 (Ct Hamizah)
Email : hamizah.shaklee@yahoo.com
Instagram : @kedaicikjah_
Facebook : Ct Hamizah (Trusted Shaklee ID)
Page : Ct Hamizah Official Distributor Shaklee

 

Advertisements

Rahsia Kulit Cantik Dan Sihat


RAHSIA MENDAPATKAN KULIT CANTIK DAN SIHAT.

healthy and beautiful skin

FAKTOR UTAMA PENYEBAB KULIT TIDAK SIHAT

Kulit yang tidak sihat ada pelbagai faktor. Antara punca kulit muka kelihatan tidak sihat adalah:

  1. Toksin Berlebihan
  2. Badan Kurang Berpeluh
  3. Tabiat makan yang mengandungi MSG yang tinggi
  4. Kurang Minum Air
  5. Memilih Set Penjagaan Kulit yang TIDAK SESUAI
  6. Tidak mengambil Vitamin harian yang CUKUP.

Pernah tak rasa bila makan pelbagai jenis supplement tapi masih tidak memberi kesan? Atau  mengalami masalah jerawat bukan setakat di muka, belakang badan, di tangan atau pun bahu? Pernah alami tak kesan macam ni? Pelbagai usaha untuk hilangkan jerawat dilakukan tapi jerawat tak juga surut. Masih kekal di situ.

Atau

Anda dah makan pelbagai jenis supplement untuk putih, tapi tak juga putih-putih. Kenapa agaknya? Sebenarnya dinding usus kecil dan usus besar anda mengandungi TOKSIN yang sangat banyak. Sebab itu, usus tidak dapat menyerap nutrisi vitamin atau supplement yang anda makan..

Sayang kan? Dah makan banyak, tapi membazir je.. Sebab usus tak dapat nak menyerap nutrisi-nutrisi yang telah diambil itu.

Yang paling membimbangkan, apabila terlalu banyak toksin dalam badan, toksin tersebut tidak boleh dikeluarkan dengan cara yang betul sama ada melalui air kencing atau pun dengan cara membuang air besar. Tetapi, toksin-toksin tersebut dikeluarkan mengikut cara yang abnormal iaitu melalui JERAWAT. Jerawat di muka, peha, lengan, dan belakang badan.

BAGAIMANA CARA UNTUK MEBUANG TOKSIN?

Semestinya DETOX. Detox yang semulajadinya adalah dengan melakukan aktiviti yang mengeluarkan peluh sekurang-kurangnya 1 jam setiap hari. Jika tak suka bersukan macam mana? Kalau yang mengalami asma pula macam mana?

Jangan risau, mudah sahaja. Setiap hari anda cuma perlu amalkan air DETOX.

Cuma campurkan air dan buah-buahan (lemon, epal, strawberry, daun pudina, limau nipis) di waktu malam sebelum tidur. Letak dalam peti sejuk, dan minum pada keesokan harinya. Mudahkan?

Namun, berapakah kos sebiji buah lemon sehari?
Berapa pula kos buah epal setiap hari?
Adakah ia berbaloi?

Sebiji buah lemon yang paling murah pernah jumpa berharga RM1.70/biji

Buah epal pula, paling murah di pasaran berharga RM1.60/biji..

Sebulan dah RM99. Kalau 3 bulan? RM297. Well.. BEAUTY IS PRICEY, kan?

Suka tak makan chips, kerepek, jajan? Kalau malas masak, cakap je kat suami.
JOM MAKAN KFC, MC DONALD, WESTERN FOOD?
Kalau western food yang orang western yang masak, memang sihat. Betul. Tetapi kalau orang kita yang masak? Aduh.! Banyak MSG yang diletak, nak sedap punya pasal. Sampai kering tekak sesiapa yang makan. Betul tak?
Macam mana korang nak tahu dalam makanan tu banyak MSG?

Lepas makan, kita akan rasa dahaga, kerana MSG ni dah meresap air dalam badan kita. Kena pula kita ni yang jenis kurang minum air. Kulit pasti akan menjadi kering. Kusam je. Sedih rasanya,kan?

did-you-know-logo-new
Kulit kering ni boleh menyebabkan kedutan pada wajah sebelum usia sebenar. Sekarang dah tahu dah kenapa ada kawan-kawan mak kita yang maintain muda dan ada yang dah nampak lebih berusia dari umur mereka?
Salah satu faktornya adalah kerana tidak menjaga tabiat dan corak pemakanan dari muda.
Jadi, jangan lupa minum air dengan banyak. 8 gelas sehari. Kurangkan makan makanan yang mengandung MSG yang tinggi. Kalau boleh gantikan MSG dengan pati air carrot ke.
Mudah je nak buat pati air carrot ni, just blend carrot sampai lumat, letakkan air ngam-ngam je. Tapiskan carrot, kemudian simpan pati carrot dalam peti. So nak masak nanti boleh gantikan pati carrot tu sebagai MSG. Cuba lah nanti ye.

BAGAIMANA MEMILIH SET PENJAGAAN KULIT YANG SESUAI?

Mula-mula kita kenal pasti jenis kulit kita. Sama ada KULIT kita itu jenis:-

  1. BERMINYAK?
  2. KERING?
  3. NORMAL?
Untuk Skincare ni,Jadilah penhguna yang BIJAK.! Pilih pencuci muka yang TIDAK MENGANDUNGI BAHAN KIMIA. Cuba dapatkan Produk yang SEMULAJADI. Terutamanya mereka yang mengalami KULIT BERMINYAK & KULIT KERING.

MACAM MANA NAK KENAL SET PENJAGAAN MUKA YANG SEMULAJADI?

Banyak produk yang kita jumpa di ONLINE mendakwa produk mereka adalah dari sumber yang SEMULAJADI. Hakikatnya, bila berhenti dari menggunakan produk tersebut, muka akan mula  berjeragat, muka akan putih dari tangan dan leher. Sebab produk tersebut sebenarnya mengandungi bahan kimia yang tinggi. Sekali gus telah merosakkan pigmen kulit kita. Aduh, Takutnya !

Sila kaji dan selidik betul-betul. Adakah produk tersebut benar-benar semula jadi? Jangan terlalu cepat percaya dengan TESTIMONI EXPRESS dari produk entah sejak bila mula berada dipasaran. Tub-tub dah ada testimoni hasil seminggu, dua minggu.

Produk yang betul-betul SEMULAJADI & SELAMAT akan nampak kesannya setelah penggunaan MINIMUM 6 BULAN. Jadi, jadilah pengguna yang bijak ye dalam memilih SET PENJAGAAN KULIT yang sesuai dengan keadaan kulit wajah kita.

KEPERLUAN VITAMIN PADA KULIT.

Setelah kita amalkan semua yang dibawah:

  1. DETOX,
  2. BERSENAM,
  3. TINGGALKAN MAKANAN YANG MENGANDUNGI MSG TINGGI
  4. PILIH SET PENJAGAAN KULIT YANG SESUAI

Semestinya kita perlukan nutrisi yang lengkap untuk kesihatan kulit kita. Antara vitamin yang paling penting untuk penjagaan kulit harian adalah:

  1. Antioksidan
  2. Protein
  3. Vitamin A
  4. Vitamin C
  5. Vitamin E.
  6. Collagen

did-you-know-logo-new

Collagen pada lapisan kulit dalam badan kita ni, akan mulai BERKURANG bermula umur 25 Tahun. Awal kan? Ingatkan umur 50 baru muka kita berkedut.

Kesimpulannya:
  • Selalu DETOX dan amalkan gaya hidup yang sihat
  • Pilih set penjagaan kulit yang SEMULA JADI
  • Amalkan VITAMIN nutrisi yang terbaik untuk kesihatan kulit

Mula-mulanya sekali  DETOX usus kecil dan usus besar, menggunakan ALFALFA dan HERBLAX Shaklee,

set detox shaklee

Ianya jauh lebih JIMAT!

Anda cuma perlu belanjakan RM 122 untuk tempoh 3 bulan.. (RM1.36 / sehari).
Berbanding dengan pembelian buah-buah DETOX yang bernilai RM297 untuk tempoh 3 bulan.. Detox dengan HERBLAX pulan cuma 2 kali seminggu.. memang JIMAT !

Betul tak?

Untuk Set Penjagaan Kulit pula. Ia sangat penting ye? Sila kenal pasti terlebih dahulu jenis kulit anda.
Contohnya untuk kulit KERING. amalkan ENFUSSELLE HYDRATING by Shaklee.
set dry skin shaklee
Untuk Kulit Berminyak, amalkan ENFUSSELLE OILY SET by Shaklee.
set oily skin shaklee
KULIT NORMAL dan COMBINATION SKIN, Kadang kering dan kadang Berminyak. Boleh cuba NUTRIWHITE SET by Shaklee.
WhatsApp Image 2017-05-07 at 1.56.20 PM
Selain itu, amalkan VITAMIN-VITAMIN tertentu untuk membekalkan nutrisi yang LENGKAP untuk Kesihatan Kulit.
  1. Cinch Shake (untuk sumber protein) by Shaklee
  2. Collagen Powder by Shaklee
  3. Sustain Release Vitamin C by Shaklee
  4. Vitamin E Complex by Shaklee (untuk Kulit Kering)

*jika anda mengalami masalah KULIT BERMINYAK, boleh gantikan dengan GARLIC COMPLEX.

Garlic ni antibiotik semulajadi. Serius, lepas makan garlic, kulit lagi lawa. Jerawat semakin laju menghilang sekelip mata. Kan garlic membantu dalam memastikan darah mengalir dengan baik. Ia memang akan memberi kesan satu badan termasuklah kecantikan.

KENAPA PERLU MEMILIH SHAKLEE SEBAGAI SET KESIHATAN KULIT ?

Ia kerana keberkesanannya yang siyakini. Shaklee mempunyai kajian saintifiknya yang tersendiri dan ianya memiliki LANDMARK STUDY yang NYA dan TERBUKTI.

Produk SHAKLEE ini adalah SEMULAJADI, SELAMAT dan BERKESAN. Sememangnya tidak dapat disangkalkan lagi.

Jadilah pengguna yang BIJAK.

Lagi pun, semua produk Shaklee sangat JIMAT dan SELAMAT..

Dapatkan vitamin shaklee sekarang untuk meningkatkan lagi tahap kesihatan anda, anak anda dan orang kesayangan anda. Hubungi saya untuk mendapatkan set ini dengan harga JIMAT.!

*Pertanyaan dan pesanan, hubungi mizah.!

FREE CONSULTATION, AFFORDABLE PRICE,
SID 1256430
Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~
More info and to order/join, you may reach me at:

SMS / Whatsapp : 019-9591210 (Ct Hamizah)
Email : nuhamizah@yahoo.com.my
Instagram : @hamizah.healthylife
Facebook : Ct Nurul Hamizah (Trusted Shaklee ID)
Page : Ct Hamizah Official Distributor Shaklee

Kenapa Pilih Shaklee?


KENAPA SHAKLEE..

Mizah berjinak dengan Shaklee tahun 2012..terjebak masa tu sebab ambil Set Slimming & vitamin untuk milkbooster sebab baru lepas bersalin anak kedua.

Masa mula-mula terjebak Mizah dah jatuh cinta dengan Shaklee walaupun masa tu mizah buat bisnes Shaklee tak bersungguh-sungguh. Knowledge pun takde. MALAS sebenarnya.! 😅

Mizah mula fokus balik dengan Shaklee hujung Mac 2017. Masa tu boleh kata mizah sebenarnya tertarik tengok cara Supervisor Syakilla Azam yang mampu manage bisnes dengan kerja. So mizah responsor bawah Killa. Alhamdulillah..! Pilihan yang TEPAT..! Betul la orang kata nak berjaya kena cari guru yang sesuai dan TEPAT.

Tetapi semua tu masih belum menjawab kenapa mizah pilih bisnes dengan Shaklee. 🤣😬

.KENAPA SHAKLEE⁉️ REASONNYA..
———————————-
1️⃣ mizah nak tambah pendapatan.
2️⃣ mizah nak tolong mak dan adik-adik dari sumber kewangan.
3️⃣ mizah nak KAYA dengan ILMU.
4️⃣ mizah nak jadi FULL TIME mother yang hanya perlu buat bisnes di rumah.

Mizah ter’inspired’ dengan master-master Shaklee yang mampu menjana pendapatan sehingga lebih 5 angka dan seterusnya berhenti kerja dan teruskan bisnes dari rumah. Salah seorang yang mizah personally dah kenal dan jumpa master Nur Zahirah 🤗

InshaAllah dengan bimbingan, usaha dan tunjuk ajar dari master dan rakan bisnes Shaklee mizah MAMPU jadikan impian dan angan-angan menjadi REALITI. Dengan izin ALLAH.

Jom join mizah buat bisnes dengan Shaklee 🤗 Sama-sama kita maju dan kaya ilmu dengan Shaklee.

INI BIG WHY mizah. Masih belum tercapai. Yang penting PASTI TERCAPAI‼️ One day 💁🏻

Jadi, jika anda amat menitik beratkan kesihatan jasmani dan rohani diri dan orang kesayangan anda, apa lagi yang anda tunggu. Dapatkan vitamin shaklee sekarang untuk meningkatkan lagi tahap kesihatan anda, anak anda dan orang kesayangan anda. Hubungi saya untuk mendapatkan set ini dengan harga JIMAT.!

*Pertanyaan dan pesanan, hubungi mizah.!

(✿◠‿◠) SID 1256430
Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~

More info and to order/join, you may reach me at:

SMS / Whatsapp : 019-9591210 (Ct Hamizah)
Email : nuhamizah@yahoo.com.my
Instagram : @cthamizah.shaklee
Facebook : Ct Nurul Hamizah (Trusted Shaklee ID)
Page : Ct Hamizah Official Distributor Shaklee

Alamat Baru Shaklee HQ Malaysia


Berita terkini untuk semua pencinta suplemen Shaklee.!

HQ Shaklee yang terletak di Empire Towel, Subang Jaya telah berpindah ke Pinnacle, Bandar Sunway, Subang Jaya, bersebelahan dengan pusat membeli-belah Sunway (Sunway Shopping Complex).

Dalam zaman ekonomi sekarang ini banyak syarikat telah gulung tikar, tutup kilang, berpindah ke bangunan lebih kecil dan murah dan banyak lagi. Tapi Shaklee tetap GAH.!

Perpindahan pejabat lama ke lokasi pejabat baru ni sudah pasti menjadi petanda yang Shaklee semakin maju, diterima oleh lebih ramai pengguna dan semakin berkembang pesat.

Shaklee Malaysia HQ Berpindah

Bermula 25 April 2017, Shaklee Malaysia Sdn Bhd (HQ) akan berpindah dari Sunway Pinnacle.  Jadi bermula 25 April 2017, alamat baru Shaklee Malaysia adalah seperti berikut:
Shaklee Products (Malaysia) Sdn Bhd
Level 2, Sunway Geo Tower,
Jalan Lagoon Selatan,
Bandar Sunway, Subang Jaya
Tel: 03-5622 3188
Toll Free: 1800 88 6577
Jadi, bersempena dengan pembukaan bangunan baru ini, banyak aktiviti menarik telah diatur dan walaupun anda belum menjadi ahli, anda tetap dapat hadirinya. Antara aktiviti menarik adalah:
  1. 6-7 Mei 2017: Pemeriksaan kesihatan (kolestrol dan nutrisi)
  2. 20-21 Mei 2017: Pemeriksaan payudara
Lain-lain aktiviti termasuk:
  • Pemeriksaan kesihatan
  • Perundingan Nutrisi
  • Shaklee Opportunity Hour
  • Pelbagai lagi acara menarik dan hadiah
Ayuh kita beramai-ramai menyertai program yang di anjurkan oleh Shaklee Malaysia!
Sekiranya anda memilih untuk sentiasa tampil sihat dan bebas dari penyakit, 
Shaklee merupakan pilihan terbaik bagi mereka yang sedang mencari suppliment tambahan. 
Anda rasa perlukan suplemen tapi tak tahu bagaimana nak bermula?

FREE CONSULTATION,
AFFORDABLE PRICE,
(✿◠‿◠) SID 1256430 (Hamizah)
Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~
Page : https://www.facebook.com/CtHamizahShaklee

nuffnang_bid = “3ae0e997729578f45be5b2c331feec9b”; document.write( “

” ); (function() { var nn = document.createElement(‘script’); nn.type = ‘text/javascript’; nn.src = ‘//eccdn1.synad3.nuffnang.com.my/lr.js’; var s = document.getElementsByTagName(‘script’)[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

{ SHAKLEE } SIJIL HALAL 2013. JANGAN ADA SANGSI


shaklee ni HALAL ke? ada kelulusan KKM?

Shaklee merupakan produk keluaran Amerika Syarikat. Maka apabila dipasarkan di Malaysia, pokok utama masalahnya adalah status HALAL. Saya sangat bersyukur kerana ramai yang mengambil berat mengenai masalah ini kerana semakin banyak produk yang diragui status halalnya walaupun dihasilkan di Malaysia.

Shaklee terdapat di pasaran seluruh dunia dan mempunyai rangkaian produk yang banyak. Jika berkesempatan berkunjung ke negara jiran, Singapura pasti anda akan berjumpa dengan produk Shaklee yang tidak terdapat di Shaklee Malaysia. Kenapa?? Ini kerana tidak semua produk Shaklee Worldwide itu halal dan hanya yang mendapatkan status HALAL sahaja dipasarkan di Shaklee Malaysia.

Sijil HALAL terbaru bagi tahun 2013 .Fresh from the oven Dikeluarkan pada 21 JANUARY 2013.
Di bawah ini adalah sijil halal Shaklee yang dikeluarkan oleh Islamic Service of America (ISA) untuk produk-produk Shaklee. ISA adalah salah sebuah badan pengeluar sijil halal di Amerika yang diiktiraf oleh JAKIM. 


Soalan: Kenapa tak letak logo Halal di botol Shaklee?
Jawapan: Standard Halal Farmaseutikal tak sama dengan Standard Makanan Halal. Makanan yes kena letak logo Halal. Tapi untuk ubat-ubatan/supplemen requirement nya ada sijil Halal. Cuba cek kat botol-botol ubat/supplemen ada ke logoHalal? Kena cek dan minta bukti denga pengedar masing-masing.

ok sijil halal ada. No KKM pulak? ha! yang tu rajin-rajinlah membelek botol vitamin anda..hehe.. 

Jadi, kepada sesiapa yang berminat dengan Shaklee atau dengan mana-mana Vitamin/Produk Shaklee atau ingin menjadi ahli Shaklee dan menikmati segala ganjaran dan manfaat serta membeli dengan harga ahli bolehlah menghubungi saya di talian 019-9591210 (sms/whatsapp) atau boleh email di babylilidesign@yahoo.com untuk tempahan/pertanyaan dan maklumat mengenai kesihatan.


(✿◠‿◠) SID 913825
Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~
Page : Ct Hamizah Official Distributor Shaklee
SMS/WhatsApp : 019-9591210

nuffnang_bid = “3ae0e997729578f45be5b2c331feec9b”; http://synad2.nuffnang.com.my/j.js

{ SHAKLEE } WHY SHAKLEE…PART 1


Shaklee…kenapa Shaklee? Kenapa saya pilih Shaklee.

Terus terang tujuan utama saya adalah untuk tampil kurus selepas saya melahirkan anak yang ke-2. Segalanya bermula gara-gara saya trauma dengan badan saya sendiri selepas melahrkan anak sulung saya 3 tahun yang dulu. Masa tu saya try macam-macam sebab nak kurus. Sya try diet. Saya ada jugak ambil ubat/produk untuk kurus. Menjadi tapi saya mahukan sesuatu yang saya yakin dan pasti! Masa tu saya mencari produk yang selamat untuk saya dan baby kerana saya seorang breastfeeding mother. Saya nak cari vitamin/makanan tambahan untuk menambahkan susu.

Alhamdulillah. Awal tahun 2013 saya diketemukan dengan kak Elzura. Beliau telah menyarankan saya untuk mengambil Alfalfa Complex dan Lecithin. Masa tu saya ragu-ragu kerana bagi saya Shaklee ni produk dia mahal! Kak Elzura keep on follow up with me and i agreed to try set trial dulu. Tu pun saya cuba jugak delay on payment sebab masih tak yakin. Alhamdulillah. Walaupun kak Elzura cakap trial tapi yang saya dapat adalah sebotol Alfalfa Complex & sebotol Lecithin. Lengkap dengan starter kit and free membership. Alhamdulillah! TERIMA KASIH kak.

Masa tu jugak saya tak pandai sangat la bisnes-bisnes Shaklee ni. Tapi lepas Aidiladha lepas saya saje la timbang tengok! WOW~ berat turun. Saya tak diet! Saya tak workout pun sebenarnya (buat kerja dalam rumah kira workout jugak kan…hehe?…) Hanya dengan Alfalfa Complex dan Lecithin. Pengambilan pun tak la disiplin. Kadang-kadang miss makan. Then, saya tambah ESP (Energizing Soy Protein) . Konon nak kontrol selera makan la. Honestly…it work!! Saya dah boleh pakai jeans zaman belajar dulu…lama tu…tahun 2008…ALHAMDULILLAH!

Dan sekarang saya amat YAKIN dan PASTI dengan Shaklee. Saya yakin dengan KESELAMATANnya. Shaklee adalah produk yang SIHAT, SELAMAT dan mendapat kelulusan KKM. Alhamdulillah….Sekarang saya sedang berusaha untuk meyakinkan anda-anda di luar sana untuk bersama-sama dengan saya dalam USAHA menjadi lebih SIHAT dan CERDAS. Bantulah saya untuk bantu anda. In Sha Allah. Saya akan cuba sebaik daya untuk membantu anda. 

Emailkan masalah anda ke babylilidesign@yahoo.com. Saya pasti akan membantu anda.

Kepada sesiapa yang berminat dengan Shaklee bolehlah menghubungi saya di talian 019-9591210 (sms/whatsapp) atau boleh email di babylilidesign@yahoo.com untuk tempahan/pertanyaan dan maklumat mengenai kesihatan


(✿◠‿◠) SID 913825

Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~

SMS/WhatsApp : 019-9591210


nuffnang_bid = “3ae0e997729578f45be5b2c331feec9b”; http://synad2.nuffnang.com.my/j.js