Senaman Ringkas Untuk Kurus


Senaman Ringkas Untuk Kurus

Semua orang nak kurus kan? Termasuk la Cik Jah. Spenjang 31 tahun hidup Cik Jah rasa macam tak pernah kurus je. Haha. Melampau sangat la statement tu. OK. TIPU! Cik Jah start naik badan bila dah kahwin pastu bersalin pulak 2 orang puteri ni. Sejak tu, tak pernah lagi kurus.

.

Cik Jah sekarang berat 62.9 kg (OMG!) dan ketinggian hanya 148cm. Rendah kan?

whatsapp-image-2017-07-27-at-4-43-36-pm-1.jpeg

Disebabkan datang kesedaran untuk hidup secara sihat, Cik Jah sedang berusaha untuk dapatkab balik berat ideal Cik Jah masa belajar dulu. Zaman belajar berat Cik Jah 55kg paling ringan. BMI atas tong je. Ngam-ngam. Kalau tergelincir sikit ke terus masuk kategori OBESITI.

.

Bila dah start balik rutin diet ni, Cik Jah cuba selitkan senaman seminggu paling kurang 2 kali. Kalau dapat buat tiap-tiap hari pun bagus. Takpe. Slow-slow. Bila dah biasa nak buat hari-hari pun boleh.

.

Ok. Meh Cik Jah kongsi cara senaman mudah yang kita boleh buat bagi mereka yang baru mula nak berjinak dengan senaman dan diet sihat.

tips kurus sihat

  1. Aktifkan diri. Kita kena banyak bergerak. Banyakkan berjalan. Teruskan berjalan dan berjalan. Anggap basikal dan motor tidak wujud. Ini senaman paling mudah yang kita boleh buat tanpa perlu menghabiskan wang dan masa.
  2. Sarapan jangan tinggal. Sarapan sangat penting untuk membekalkan tenaga pada tubuh sepanjang hari.
  3. Kurangkan makan dan minum minuman manis. Tapi tambahkan manis dalam senyuman. Baru la nampak lebih manis perwatakan.
  4. Jangan amalkan minuman bergas.
  5. Makan dalam kuantiti yang sedikit tapi kerap. Sebaiknya 6 kali sehari. Pastikan ada 2 heavy meal dalam sehari. Lagi 4 kali tu boleh ambil makanan ringan je.
  6. Makan buah-buahan. Tapi jangan berlebihan. Buah-buahan kan manis.
  7. YOGA. Cik Jah tak pernah beryoga. Haha.
  8. Workout. Tak semestinya nak kena pergi gym atau padang bila nak workout ni. Kat rumah pun boleh la. Cik Jah pun workout kat rumah je. Masak kat dapur dan mengemas rumah pun salah satu cara #supermak workout tau.
  9. Selalu la pantau berat. Tapi jangan sampai obses okey.

Itu antara sedikit tips yang Cik Jah boleh kongsi. Cik Jah nak kongsi juga la macam mana Cik Jah workout di rumah.

.

Sekarang kan teknologi di hujung jari. Kita boleh guna pakai aplikasi YOUTUBE tu. Google je senaman apa yang kita nak. Nanti keluar la berderet-deret cadangan senaman yang sesuai dengan apa yang kita nak. Senang kan?

.

Ni Cik Jah kongsikan salah satu senaman ringkas untuk mereka yang baru nak start workout. Simple je stepnya. Everyone can follow.

.

Bila dah amalkan senaman tu, badan mesti letih dan hilang banyak tenaga. Ha. Cik Jah ada cara nak pastikan badan kekal bertenaga bila bersenam. Kalau korang nak tahu kena tunggu next entri Cik Jah tau.

.

Jangan lupa senaman kalau nak kurus secara sihat dan selamat okey.

 


Dapatkan vitamin shaklee sekarang untuk meningkatkan lagi tahap kesihatan anda, anak anda dan orang kesayangan anda. Hubungi saya untuk mendapatkan set shaklee dengan harga JIMAT.!

*Pertanyaan dan pesanan, boleh hubungi mizah.!

FREE CONSULTATION, AFFORDABLE PRICE,
SID 1256430
Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~
SMS / Whatsapp : 019-9591210 (Ct Hamizah)
Email : nuhamizah@yahoo.com.my
Instagram : @cikjah.healthbeauty
Facebook : Ct Hamizah (Trusted Shaklee ID)
Page : Ct Hamizah Official Distributor Shaklee

 

Advertisements

Kombinasi Alfalfa Complex & Lecithin dari Shaklee


Kombinasi Alfalfa Complex & Lecithin dari Shaklee.!

 
Seperti semua sudah sedia maklum kan (*cewah) saya ni dah hampir setahun melahirkan cahaya mata kedua. Biasalah. Masalah selepas bersalin. Berat badan susah nak turun dan badan mula berisi (*okey. mengaku jugak aku gemuk kan). Ramai la jugak tegur sampai panggil aku bulat dan gemuk (T_T). Mulanya takde la nak try apa-apa produk sebab masih menyusu badan. Tapi accidently terjumpa dan terjatuh cinta dengan shaklee. Thanks kak Elzura for introducing me to Shaklee. So after google dan research saya jadi yakin dengan produk Shaklee sebab produknya telah melalui kajian dan penyelidikan bagi membuktikan keberkesanan dan selamat untuk digunakan. Alhamdulillah.
 
Sebelum saya amalkan Alfalfa Complex dan Lecithin ni dan selepas bersalin tanpa segan tapi sedikit silu. Hehe. Saya pakai seluar saiz 34 hokey!”!”! (*maaflah tapi memang sedikit kebesaran di situ). Tapi sekarang saya dah pakai saiz 33!!! (*Yezza!!! Ceh suka ngt. Se saiz je pun. masih besar okey!!! T_T). Memang inch loss kurang tapi berat Alhamdulillah…sudah menghampiri target!!!! (*happy!)
 
WhatsApp Image 2017-07-27 at 1.33.52 PM
 
Berat Sebelum : 60 kg (*larikkkk) 13.6.2013
Berat Pertengahan : 58 kg (*sikit ngat..sob sob) 10.07.2013
Berat semasa : 52 kg (*ehem…jeng3) 24.10.2013

 

 
Bukti bergambar? Tak ada la pulak. Ada-ada. Dalam lappy. Ni update pakai phone je sementara tunggu cukup time nak kerja. Eh jap! Dah jumpa!!~

 

 
 
So. Saya dah share ngan korang semua tentang kehebatan kombinasi dan gabungan Alfalfa Complex dengan Lecithin ni. Kalau ada sesiapa yang nak merasai sendiri kehebatan dan keberkesanan kombinasi ini boleh hubungi saya. Saya bagi harga istimewa bt semua! Ha! Mana nak cari kan?
 
Alhamdulillah….Sekarang saya sedang berusaha untuk meyakinkan anda-anda di luar sana untuk bersama-sama dengan saya dalam USAHA menjadi lebih SIHAT dan CERDAS. Bantulah saya untuk bantu anda. In Sha Allah. Saya akan cuba sebaik daya untuk membantu anda. 
 
Produk SHAKLEE ini adalah SEMULAJADI, SELAMAT dan BERKESAN. Sememangnya tidak dapat disangkalkan lagi.

Jadilah pengguna yang BIJAK.

Lagi pun, semua produk Shaklee sangat JIMAT dan SELAMAT..

Dapatkan vitamin shaklee sekarang untuk meningkatkan lagi tahap kesihatan anda, anak anda dan orang kesayangan anda. Hubungi saya untuk mendapatkan set ini dengan harga JIMAT.!

*Pertanyaan dan pesanan, hubungi mizah.!

FREE CONSULTATION, AFFORDABLE PRICE,
SID 1256430
Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~
More info and to order/join, you may reach me at:

SMS / Whatsapp : 019-9591210 (Ct Hamizah)
Email : hamizah.shaklee@yahoo.com
Instagram : @hamizah.healthbeauty
Facebook : Ct Hamizah (Trusted Shaklee ID)
Page : Ct Hamizah Official Distributor Shaklee

Cergas dan Bertenaga Sepanjang Berpuasa



Susah kan nak kekal cergas dan bertenaga sepanjang berpuasa? Adalah anda mengalami masalah seperti ini sepanjang bulan puasa? Mengantu? Tidak cergas dan aktif? Selalu keletihan? Bulan puasa tinggal tak sampai sebulan lagi untuk kita semua hadapi. Bulan puasa bukanlah alasan untuk kita lemau dan lesu sepanjang hari. Oh ye.! dah ganti puasa ke semua ni. Sya BELUM.! Tengah gigih ganti sekarang ni.


Tips Kekal Cergas & Bertenaga Sepanjang Berpuasa.


Tahukah anda.? berpuasa sepatutnya dapat meningkatkan tahap kesihatan dan stamina kita. Berikut adalah beberapa panduan untuk korang semua kekal cergas di bulan puasa.

 
  1. Ambil makanan yang berkhasiat iaitu mengandungi karbohidrat, protein, vitamin, mineral serta sedikit lemak semasa bersahur dan berbuka.
  2. Lakukan aktiviti fizikal untuk meningkatkan kadar metabolisma. Waktu yang sesuai untuk melakukan aktiviti fizikal ialah ½ jam sebelum berbuka puasa ataupun selepas makanan yang dimakan hadam.
  3. Minum banyak air terutama air kosong. Ini untuk mengelakkan dehidrasi kerana badan kita memerlukan air yang banyak.
  4. Elakkan mengambil minuman yang berkafein kerana ianya boleh menghalang penyerapan zat-zat makanan oleh badan

Bagaimana Tubuh Mendapat Bekalan Tenaga Sepanjang Berpuasa.?

Bekalan tenaga dalam tubuh terhasil daripada makanan karbohidrat seperti nasi, roti, bubur dan kuih muih. Karbohidrat bertukar menjadi glukos yang disimpan di dalam hati dan otot-otot dalam bentuk glikogen.
Tubuh juga mendapat bekalan tenaga daripada pemecahan protein badan yang membentuk glukos melalui proses glukoneogenesis. Bagaimanapun, proses ini berlaku apabila simpanan karbohidrat habis digunakan oleh tubuh.
Di sinilah juga hikmahnya disarankan melewatkan sahur agar tenaga daripada karbohidrat dapat bertahan lebih lama kerana glikogen daripada karbohidrat cepat diproses oleh tubuh.
Di sini, saya ingin kongsikan tips untuk kekal sihat dan cergas sepanjang berpuasa. Hasil daripada bacaan, terdapat beberapa tabiat makan yang perlu dielakkan. Antaranya termasuklah:
 
  1. Jangan makan berlebihan terutama sewaktu berbuka puasa. Ini untuk mengelak kejadian kembung perut atau ketidakhadaman makanan.
  2. Kurangkan pengambilan makanan yang bergoreng dan berlemak.
  3. Kurangkan makanan tinggi gula.
  4. Kurangkan minum minuman berkafein seperti kopi, teh dan air berkarbonat. Minuman ini boleh menghalang penyerapan vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh badan. Ia juga boleh menyebabkan kita kerap membuang air kecil.
  5. Elakkan makanan yang diproses terutamanya yang mengandungi perisa dan pewarna tiruan serta pengawet. Biasanya makanan terproses adalah tinggi garam walaupun tidak terasa masin.
  6. Kurangkan makanan yang terlalu berempah dan pedas.

Selain daripada tips di atas, mengambil makanan tambahan sepanjang berpuasa juga adalah amat digalakkan. Pengambilan suplemen juga dapat membantu meningkatkan tahap kecergasan anda. Antara suplemen yang sangat sesuai untuk aktiviti di bulan puasa adalah Set Shaklee Ramadhan – Detox Pack. Juga dikenali sebagai Set Mighty Gems. Tapi sempena kempen Detox yang diperkenalkan oleh Shaklee. Bulan puasa adalah bulan yang amat sesuai untuk masyarakat kita mengamalkan detix sambil berpuasa.

Set Shaklee Ramadhan – Detox Pack / Set Mighty Gems ini terdiri daripada:-

  • Mealshake berperasa French Vanilla,
  • Energizing Soy Protein atau ESP berperasa Vanilla   
  • Performance Drink atau PD berperasa Oren
  • Lecithin
1. Mealshakes.
Mealshake dapat mengurangkan rasa ketih dalam badan. Mealshake mengandungi multivitamin yang mengandungi 19 vitamin/galian, serat dan protein Ianya mengenyangkan dan memberi tenaga selain dapat mengelakkan sembelit. Amat sesuai untuk diambil oleh seisi keluarga.
 
Mealshake dihasilkan untuk semua golongan bermula daripada bayi, pelajar, kanak-kanak membesar, ibu mengandung, para atlet, pengamal sayuran, orang sakit, orang yang sibuk bekerja atau orang yang selalu mengambil makanan segera.
 
Ianya dapat membantu tumbesaran kanak-kanak dan memberikan daya tumpuan yang baik di samping meningkatkan sistem imun
 
Mealshake kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan. Yang paling penting mealshake dapat memberikan rasa kenyang yang lama.
 
2. ESP Soy Protein Isolate Powder berperisa Vanilla
ESP agak terkenal sebagai energy booster kerana mengandungi Indeks Glisemik yang rendah. Apabila Indeks Glisemik rendah, maka, gula akan dilepaskan secara perlahan-lahan di dalam darah. Keadaan ini sekaligus membolehkan bekalan tenaga berterusan diperolehi oleh tubuh sepanjang hari berpuasa.
Indeks Glisemik yang rendah juga memberikan rasa kenyang yang berpanjangan. Sebab itu tidak terasa lapar sewaktu berpuasa. 
 
ESP juga merupakan Non GMO soy protien yang dapat mengatasi masalah GASTRIK. Untuk breastfeed mother, ESP merupakan salah satu MILK BOOSTER terbaik kerana khasiatnya dapat mengurangkan masalah susu merundum. Paling hebat anda dapay Bonus.! Kulit lebih anjal, tegang dan berseri.
 
3. Performance Drink atau PD berperasa Oren
Performance Drink  mengandungi rumusan ekslusif OptiCarb yang bertindak untuk meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda, mampu memberikan tenaga serta memelihara sirkulasi bendalir dalam badan. Ianya mengandungi lebih 67% otot glikogen (sumber tenaga)  dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera berbanding minuman sukan yang lain.
 
Performance drink dapat membantu meningkatkan daya ketahanan badan individu dengan memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang.
 
Ia juga dapat membekalkan tenaga dan daya ketahanan fizikal – Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisma air dalam tubuh anda
 
Selain itu, performance drink juga dapat  encegah penyahhidratan- mengurangkan kehausan sepanjang berpuasa, mencegah dehidrasi, melembapkan kulit dan kelihatan lebih muda. Ia juga dapat mengekalkan paras gula- terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula  darah yang penting bagi tenaga otot.
 
4. Lecithin
Lecithin mengandungi sumber semulajadi daripada kacang soya dimana setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya, 80mg kolina dan 48mg inositol. Lecithin dapat membantu membakar lemak dan kolestrol dalam badan sepanjang berpuasa, Lecithin juga dapat meringankan sembelit dengan  melembutkan najis dengan cara melembabkan usus dan meleraikan toksin dalam usus. Sebagai tambahan Lecithin dapat meningkatkan daya ingatan dan meringankan stress sepanjang berpuasa.
 
 
Oleh itu, dapatkan vitamin shaklee sekarang untuk meningkatkan lagi tahap kesihatan anda, anak anda dan orang kesayangan anda. Hubungi saya untuk mendapatkan set ini dengan harga JIMAT.!

Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~

*Pertanyaan dan pesanan, hubungi mizah.!

FREE CONSULTATION, AFFORDABLE PRICE,
SMS / Whatsapp : 019-9591210 (Ct Hamizah)
Email : hamizah.shaklee@yahoo.com.
Instagram : @hamizah.healthylife
Facebook : Ct Nurul Hamizah (Trusted Shaklee ID)
Page : Ct Hamizah Official Distributor Shaklee

Info Lecithin Shaklee Yang Terbaik dan Paling Best.


Apakah itu Lecithin?

Lecithin merupakan antara hot stuff produk Shaklee. Ramai yang mengambil lecithin untuk mengawal berat badan. Lecithin Shaklee adalah berasaskan soya. Soya merupakan sumber lecithin paling kaya, paling best dan bebas kolestrol. Perlu diingat system badan kita tidak boleh menghasilkan lecithin dengan sendiri. Justeru itu kita disarankan untuk mengambil lecithin berasakan soya ini untuk melancarkan pengurusan berat dan system badan kita.

Apa ada dalam Lecithin?
Ada yang nak tahu kandungan lecithin Shaklee kan? Yelah, apa kandungannya? Kita mesti ambil berat apa yang kita nak makan kan?
Lecithin Shaklee mengandungi sumber semulajadi daripada kekacang soya di mana setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolina dan 48mg inositol. Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu.
Untuk pengetahuan anda, Lecithin Shaklee adalah berasaskan soya ye.. bukan daripada haiwan.. sebiji kapsul Lecithin Shaklee adalah seberat 530mg.. dan bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan, kita memerlukan 4000mg sehari untuk ia berfungsi membakar/mengemulsikan lemak-lemak di dalam badan kita..

Lecitin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan ‘melekat pada lemak’….dalam kata ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu ‘terapung’ dalam darah…dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran..

Kenapa kita perlukan Lecithin ni untuk menurunkan berat badan ye?
Lecithin tak boleh dihasilkan oleh badan manusia; tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan kita. Lecithin boleh diperolehi melalui kuning telur, jagung serta biji kacang soya…(dan tahukah anda?? Soybean Lecithin is the richest cholesterol-free source of lecithin! Woww‼️)…dan yang menariknya.. Lecithin Shaklee memang berasaskan kacang soya‼️ (*_^)

Lecithin sangat bagus untuk ibu menyusu yang mahu kurus, slim, ramping dan langsing.
Apa yang istimewa, Lecithin Shaklee ni bebas kolestrol .Bagi yang beli Lecitin bertujuan utk mengawal berat badan boleh ambilnya selepas heavy meal.. 6 tablet/day.. Jangan tak tahu Lecithin Shaklee ini banyak bonus extravaganza‼️ Lecithin Shaklee ni ada banyak fungsi lain selain pemecah lemak.

Kebaikan Lecithin Shaklee

  1. Lecithin membantu mencegah penyakit yang berkaitan dengan lebihan lemak dalam badan, seperti darah tinggi, stroke, sakit jantung dan lain- lain. ini kerana lecithin bertindak sebagai pelarut lemak.
  2. Lecithin memecahkan lemak, dan jika diambil untuk mengurangkan berat badan, dan jika anda turut bersenam, lecithin mampu membakar lemak dengan lebih cepat.
  3. Lecithin juga berperanan dalam penyerapan zat- zat penting dari saluran darah ke dalam sel badan kita.
  4. Lecithin membantu melindungi sel darah merah kita daripada serangan virus dan bakteria.
  5. Lecithin sangat baik untuk meningkatkan daya ingatan. sebab itu lecithin dapat membantu mengelakkan kita daripada penyakit seperti alzheimer disease. lecithin adalah makanan otak dan saraf. 
  6. Lecithin dapat membantu masalah insomnia. ianya sumber kepada hormon neurotransmitter yang membantu proses tidur.
  7. Lecithin adalah asid lemak yang penting bagi paru- paru bagi mencairkan mukus dan melegakan irritation.
  8. Lecithin membantu mencegah eczema, kerana ia adalah zat kecantikan (untuk kulit, rambut).
  9. Lecithin bertindak sebagai pelincir kepada sendi- sendi badan kita.
  10. Lecithin diperlukan dalam penghasilan hormon epinephrine yang diperlukan bagi mencegah simptom menopause dan PMS.

Siapa yang memerlukan Lecithin?
Setiap orang boleh ambil lecithin termasuk ibu menyusu dan ibu hamil. Kanak-kanak berusia 12 tahun juga boleh juga mengambil lecithin. Apatahlagi remaja, dewasa, dan warga emas. 🙂
Nak cuba sekarang lecithin? Hanya RM1.86 sen untuk penggunaan setiap hari bagi 6 biji. Sangat berbaloi. Harga murah, tapi kesan 1st class. Ha‼️ Rasa memang patut cuba kan 💁🏻

Menarik tak info pasal Lecithin Shaklee ni? Sebotol tahan 2 bulan lebih. Jimat sangat la dik non oooiiii.‼️

REBUT PELUANG UNTUK DAPATKAN KUALITI KESIHATAN YANG LEBIH BAIK DENGAN SHAKLEE!
FREE CONSULTATION, AFFORDABLE PRICE,
(✿◠‿◠) SID 1256430 (Hamizah)

http://www.wasap.my/60199591210

Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~
Page : https://www.facebook.com/CtHamizahShaklee

[PROMOTION] MARCH 2017 – Lecithin..Tampil Kurus dan Menawan dengan Shaklee…!!


Assalamualaikum semua…
Harap masih belum terlambat untuk mizah war-warkan berkenaan dengan PROMOSI MAC dari Shaklee…Selain Vita-Lea Children, Lecithin pun ada promosi jimat…!!

Haaaa.. Inilah dia LecithinAda promosi tau sepanjang March 2017..!

Apa itu Lecithin?
Lecithin adalah pengemulsi semulajadi yang bertindak dengan cara melekat pada lemak dalam darah seterusnya mengapung dan mengelakkan dari lemak degil tersebut melekat pada dinding membran.

Apa kandungan Lecithin?
Lecithin Shaklee mengandungi sumber semulajadi daripada kekacang soya di mana setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolina dan 48mg inositol.
Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu.

Apakah kelebihan Lecithin?
1. Ia boleh melindungi hati kita.
~ Bagaimana? Lecithin boleh menghalang enapan lemak di hati, sirosis hati dan hati berlemak. Yang baiknya ia juga boleh membantu memulihkan kesihatan hati.

2. Memecahkan lemak dan kolestrol

~ Caranya? Lecithin bertindak sebagai ‘pembersih’ salur darah, pengambilan tambahan membantu mengemulsi dan metabolisma lemak, kolestrol dan trigliserid dalam tubuh kita.

3. Melangsingkan dan Menghalang obesiti.
Kalau kita ambil Lecithin dalam kuantiti yang betul maka makin cepatlah pembakaran lemak degil dalam tubuh kita berlaku. Lepas tu jadilah langsing semula tanpa penyakit kerana ianya seimbang dengan tubuh badan kita. Lecitin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian… Pengambilan Lecitin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.

4. Mencantikkan otot dan kulit.
Ia mengelakkan kulit bersisik/kering terutama yang kerap menggunakan pendingin hawa. Lecithin boleh membentuk membran sel, melembabkan serta menghaluskan kulit supaya kulit kita jadi cantik, juga boleh mengaktifkan metabolisma sel dan melambatkan penuaan.

5. Memperbaiki alergi
~ Lecithin boleh menghalang platlet darah dari mengaktifkan tisu gegelang di dalam salur darah yang boleh menyebabkan alergi semakin parah seperti penyakit kulis spt dermatitis dan alergi.

6. Menghalang kejadian batu karang
~ Batu karang tu terjadi akibat dari kolestrol yang berlebihan alam badan kita. Jadi Lecithin akan bertindak untuk pengemulsi supaya kolestrol yang mencanak-canak tu dapat dihalang dari menjadi batu karang.

7. Mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stress
~ Kolina yang saya nyatakan di atas tadi akan berfungsi untuk penghantar/ agen saraf kranial yang bolehmempertingkatkan kuasa pembelajaran, memperbaiki daya ingatan, menghalang Alzheimer dan meringankan stress. Ia membantu sel otak berkembang,penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter(berkaitan short term memory). Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan…

8. Menghalang tekanan darah tinggi
~ Caranya? Lecithin boleh menghalang arterioklerosis, menggalakkan peredaran darah. Maknanya Lecithin menghalang darah daripada tersekat atau tersumbat. Boleh juga untuk mengatasi masalah prostat lelaki

10. Meringankan sembelit

~ Fungsinya untuk melembutkan najis dengan cara melembabkan usus dan meleraikan toksin dalam usus.

11. Mengurangkan sakit ketika Haid dan Menopouse
Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine. Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.

12. Mengurangkan dan melegakan bengkak susu Ibu Bersalin
Semasa bengkak susu berlaku, mungkin ada duktus tersumbat atau ada salur-salur yang penuh dengan susu menyebabkan pengaliran tidak lancar. Menurut Dr Jackman, Lecithin bertindak dengan mengurangkan kelikatan susu dengan meningkatkan peratusan asid lemak politaktepu dalam susu. Pakar penyusuan menyarankan pengambilan sebanyak 3,600-4,800mg Lecithin sehari untuk membantu melegakan susu tersumbat.


* Sebiji lecithin Shaklee mengandungi 530mg of Lecithin.
* Sehari maksimum pengambilan lecithin Shaklee adalah sebanyak 6 biji.


Siapa yang perlu ambil lecithin?
 Pesakit DIABETES – mereka tak boleh kekurangan lecithin
 Pesakit BUAH PINGGANG – kolina dalam lecithin meringankan tugas buH pinggang untuk memproses protein
 Penderita KEGUGURAN RAMBUT – memerlukan lecithin kerana kekurangan inositol (komponen dalam lecithin menyebabkan keguguran rambut).
 Pesakit STROK.
 Orang yang banyak mengambil karbohidrat kerana ia boleh membentuk lemak dalam darah.
 Orang yang mengalami KOLESTEROL TINGGI.
 Orang yang mengalami masalah fokus, terutama koordinasi anggots badan.
 Pelupa.
 Ibu menyusu untuk lancarkan air susu dan merawat bengkak susu.

REBUT PELUANG UNTUK DAPATKAN KUALITI KESIHATAN YANG LEBIH BAIK DENGAN SHAKLEE!
FREE CONSULTATION, AFFORDABLE PRICE, 
 (✿◠‿◠) SID 1256430 (Hamizah)
Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~
Page : https://www.facebook.com/CtHamizahShaklee

nuffnang_bid = “3ae0e997729578f45be5b2c331feec9b”; http://synad2.nuffnang.com.my/j.js