[PROMOTION] MARCH 2017 – Lecithin..Tampil Kurus dan Menawan dengan Shaklee…!!


Assalamualaikum semua…
Harap masih belum terlambat untuk mizah war-warkan berkenaan dengan PROMOSI MAC dari Shaklee…Selain Vita-Lea Children, Lecithin pun ada promosi jimat…!!

Haaaa.. Inilah dia LecithinAda promosi tau sepanjang March 2017..!

Apa itu Lecithin?
Lecithin adalah pengemulsi semulajadi yang bertindak dengan cara melekat pada lemak dalam darah seterusnya mengapung dan mengelakkan dari lemak degil tersebut melekat pada dinding membran.

Apa kandungan Lecithin?
Lecithin Shaklee mengandungi sumber semulajadi daripada kekacang soya di mana setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolina dan 48mg inositol.
Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu.

Apakah kelebihan Lecithin?
1. Ia boleh melindungi hati kita.
~ Bagaimana? Lecithin boleh menghalang enapan lemak di hati, sirosis hati dan hati berlemak. Yang baiknya ia juga boleh membantu memulihkan kesihatan hati.

2. Memecahkan lemak dan kolestrol

~ Caranya? Lecithin bertindak sebagai ‘pembersih’ salur darah, pengambilan tambahan membantu mengemulsi dan metabolisma lemak, kolestrol dan trigliserid dalam tubuh kita.

3. Melangsingkan dan Menghalang obesiti.
Kalau kita ambil Lecithin dalam kuantiti yang betul maka makin cepatlah pembakaran lemak degil dalam tubuh kita berlaku. Lepas tu jadilah langsing semula tanpa penyakit kerana ianya seimbang dengan tubuh badan kita. Lecitin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian… Pengambilan Lecitin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.

4. Mencantikkan otot dan kulit.
Ia mengelakkan kulit bersisik/kering terutama yang kerap menggunakan pendingin hawa. Lecithin boleh membentuk membran sel, melembabkan serta menghaluskan kulit supaya kulit kita jadi cantik, juga boleh mengaktifkan metabolisma sel dan melambatkan penuaan.

5. Memperbaiki alergi
~ Lecithin boleh menghalang platlet darah dari mengaktifkan tisu gegelang di dalam salur darah yang boleh menyebabkan alergi semakin parah seperti penyakit kulis spt dermatitis dan alergi.

6. Menghalang kejadian batu karang
~ Batu karang tu terjadi akibat dari kolestrol yang berlebihan alam badan kita. Jadi Lecithin akan bertindak untuk pengemulsi supaya kolestrol yang mencanak-canak tu dapat dihalang dari menjadi batu karang.

7. Mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stress
~ Kolina yang saya nyatakan di atas tadi akan berfungsi untuk penghantar/ agen saraf kranial yang bolehmempertingkatkan kuasa pembelajaran, memperbaiki daya ingatan, menghalang Alzheimer dan meringankan stress. Ia membantu sel otak berkembang,penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter(berkaitan short term memory). Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan…

8. Menghalang tekanan darah tinggi
~ Caranya? Lecithin boleh menghalang arterioklerosis, menggalakkan peredaran darah. Maknanya Lecithin menghalang darah daripada tersekat atau tersumbat. Boleh juga untuk mengatasi masalah prostat lelaki

10. Meringankan sembelit

~ Fungsinya untuk melembutkan najis dengan cara melembabkan usus dan meleraikan toksin dalam usus.

11. Mengurangkan sakit ketika Haid dan Menopouse
Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine. Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.

12. Mengurangkan dan melegakan bengkak susu Ibu Bersalin
Semasa bengkak susu berlaku, mungkin ada duktus tersumbat atau ada salur-salur yang penuh dengan susu menyebabkan pengaliran tidak lancar. Menurut Dr Jackman, Lecithin bertindak dengan mengurangkan kelikatan susu dengan meningkatkan peratusan asid lemak politaktepu dalam susu. Pakar penyusuan menyarankan pengambilan sebanyak 3,600-4,800mg Lecithin sehari untuk membantu melegakan susu tersumbat.


* Sebiji lecithin Shaklee mengandungi 530mg of Lecithin.
* Sehari maksimum pengambilan lecithin Shaklee adalah sebanyak 6 biji.


Siapa yang perlu ambil lecithin?
 Pesakit DIABETES – mereka tak boleh kekurangan lecithin
 Pesakit BUAH PINGGANG – kolina dalam lecithin meringankan tugas buH pinggang untuk memproses protein
 Penderita KEGUGURAN RAMBUT – memerlukan lecithin kerana kekurangan inositol (komponen dalam lecithin menyebabkan keguguran rambut).
 Pesakit STROK.
 Orang yang banyak mengambil karbohidrat kerana ia boleh membentuk lemak dalam darah.
 Orang yang mengalami KOLESTEROL TINGGI.
 Orang yang mengalami masalah fokus, terutama koordinasi anggots badan.
 Pelupa.
 Ibu menyusu untuk lancarkan air susu dan merawat bengkak susu.

REBUT PELUANG UNTUK DAPATKAN KUALITI KESIHATAN YANG LEBIH BAIK DENGAN SHAKLEE!
FREE CONSULTATION, AFFORDABLE PRICE, 
 (✿◠‿◠) SID 1256430 (Hamizah)
Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~
Page : https://www.facebook.com/CtHamizahShaklee

nuffnang_bid = “3ae0e997729578f45be5b2c331feec9b”; http://synad2.nuffnang.com.my/j.js

Advertisements

{ SHAKLEE PROMOTION } MARCH 2014 : ESP – ENERGIZING SOY PROTEIN


Pembukaan Bulan MAC 2014 sungguh meriah dengan 
PROMOSI ESP BELI 6 PERCUMA 1
Ini Kerana ESP MERUPAKAN SUPPLEMEN PALING HOT 

Beli 1 pun tak jadi masalah, harga tetap istimewa!

——————————————

Tahukah anda….
ESP Shaklee adalah sumber protein yang terbaik, dan untuk dapatkan kulit yang cantik kita perlulah mendapatkan makanan yang bersumberkan protien yang baik. 

Ini kerana:
Protein adalah makanan asas kepada sel-sel badan, jadi apabila sel-sel ini sihat, penyerapan zat dan nutrien akan menjadi lebih mudah. Protein sangat penting dalam penghasilan sel baru. Ianya membantu mengurangkan kesan hitam (kulit mati akibat jerawat). Kulit akan menjadi kusam dan tompokan hitam pada kulit akibat jerawat akan menjadi sangat sukar dihilangkan jika kita tidak mendapat cukup protien yang membantu dalam penghasilan sel baru untuk menggantikan sel kulit mati.



Manfaat & Kebaikan ESP Shaklee

✔ Energizing Soy Protein (ESP) dari Shaklee telah diiktiraf di seluruh dunia dengan menjalankan kajian klinikal yang paling banyak ke atas produk dan protein kualiti tinggi yang diperbuatdaripada tumbuh-tumbuhan.

✔ Mengandungi hanya kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik) yang diproses di bawah suhu rendah.

✔ Setiap 1kg ESP Shaklee berasal dari 30kg kacang soya dan ia adalah “booster” tenaga segera yang boleh bertahan selama berjam-jam.

✔ Energizing Soy Protein Shaklee mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan sembilan asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia.

✔ Sesuai untuk semua peringkat umur – tua atau muda.

✔ Protein kacang soya adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari susu.

✔Rendah lemak, tiada kolesterol dan mudah diserap oleh tubuh manusia.


Berikut adalah testimoni mereka yang berpuas hati dengan ESP :


Jadi, kepada sesiapa yang berminat dengan ESP SHaklee atau dengan mana-mana Vitamin/Produk Shaklee atau ingin menjadi ahli Shaklee dan menikmati segala ganjaran dan manfaat serta membeli dengan harga ahli bolehlah menghubungi saya di talian 019-9591210 (sms/whatsapp) atau boleh email di babylilidesign@yahoo.com untuk tempahan/pertanyaan dan maklumat mengenai kesihatan.


(✿◠‿◠) SID 913825
Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~
Page : Ct Hamizah Official Distributor Shaklee
SMS/WhatsApp : 019-9591210

nuffnang_bid = “3ae0e997729578f45be5b2c331feec9b”; http://synad2.nuffnang.com.my/j.js

{ SHAKLEE PROMOTION } FEBRUARY 2014 : MULTIVITAMIN VITA-LEA



VITA-LEA ® IRON FORMULA

Perbezaan Shaklee:

Vita-Lea Shaklee adalah multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia.Asalnya dikenali sebagai “Vitalize-Mineral” dan disingkatkan sebutan kepada “Vita-min”, dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari Shaklee. Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea. Setiap tablet mengandungi    30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.


Tablet “Vita-Lea” ini disaluti dengan serbuk nutrisi – spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai “Explo-tab”. Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protin untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.Vita-Lea telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.

Manfaat Utama:

Penambahan Tenaga Segera – pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu system memori dan focus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.

Pelengkap Nutrisi – Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anaemia.

Keupayaan Sistem Produktif – Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.

Metabolisma – Sangat membantu dalam stimulasi metabolism dan melambatkan proses penuaan.

Elemen Penting Pada Sel Tubuh – Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormone, serta menjaga kesihatan tirod.

Melindungi Organ – Melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.


Fakta Nutrisi Di Dalam Vita-Lea

Vita A –        Kesihatan mata, kulit, anti-oksida, melawan kanser, cegah rabun malam, bantu tumbesaran, kuatkan kerangka tulang, gusi, gigi, system respiratori, sistem imun dan rambut yang sihat.

Vita D – Perkasa kepadatan tulang, mencegah penyakit tulang lembut, osteoporosis dan psoriasis.

Vita E – Anti-oksida, kepejalan kulit, kulit berseri, melancar sirkulasi darah, mencegah darah beku, sakit jantung, katarak, atritis, baik untuk sistem produktif lelaki, mengurangkan kesan parut.

Vita C – Anti-oksida, melawan kanser, merangsang formasi kolagen, meningkatkan daya tahanan penyakit, percepat sembuh luka, mencegah selsema, gusi berdarah, darah beku, hidung          berdarah.

Asid Folik – Kesihatan fetus, merangsang pengeluaran susu badan, kesihatan sel darah merah, kurangkan risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, osteoporosis, tekanan, ulsert mulut, kesihatan kulit.

Vita B1 – Menukarkan makanan kepada tenaga, perkasa memori, kecerdasan mental, membina dan meransang peredaran darah, bantu tumbesaran, masalah keresahan, mabuk laut/darat, mengurangkan petanda herpes zoster.

Vita B2 – Tukarkan makanan kepada tenaga, anemia, keletihan mata, katarak, jangkitan lidah dan mulut, kekejangan.

Vita B3 – Tukar makanan kepada tenaga, menghasilkan hormone, meransang peredaran darah, lower blood ripid, merawat kepeningan, cirit-birit, migraine, ulser, nafas berbau, baik untuk perut dan usus.

Vita B6 – Metabolisma protin, baiki otot, senggugut, penenang, tenaga, elakkan muntah-muntah, bibir kering, glossitis, dermatitis, kekajangan, kebas, anemia.

Vita B12 – Membantu tumbesaran fetus dan kanak-kanak, bantu selera makan, tindak balas saraf,  baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, focus, keupayaan seksual dan mengelakkan anemia, keletihan, keresahan, diabetis, rabun.

Biotin – Bantu B-kompleks berfungsi lebih efektif, cegah rabun, rambut beruban dan gugur, diabetis, sakit otot, eczema dan keradangan kulit.

Vita B5 – Meredakan tekanan, kesan penenang, melawan alahan, sembelit, keletihan, atritis, meredakan kesan sampingan akibat antibiotic, mencegah jangkitan, percepat sembuhan luka.

Kalsium – Perkasakan tulang dan gigi, darah beku, kebas, kejang, rasa sakit, insomnia, mengekalkan kadar degupan jantung normal, mencegah osteoporosis / penyakit tulang lembut.

Fosforus – Meningkatkan kepadatan tulang, diabetis, batu karang, mencegah pereputan tulang, membantu ligament / otot dan meredakan kesakitan akibat atritis, anoreksia.

Iodin – Baik untuk tirod, membantu tumbesaran fetus, tingkatkan kadar IQ kanak-kanak, membina ligament/otot dan kesinambungan tisu-tisu, kekuatan fizikal, mengawal berat badan.

Zat Besi – Membentuk hemaglobin, redakan kesakitan akibat PMS (senggugut), membantu tumbesaran, melawan penyakit, mengelakkan keletihan, anemia.

Magnesium – Kesihatan tulang, gigi, merehatkan otot dan sistem saraf, sifat penenang semulajadi, mencegah tekanan, diabetis, sakit jantung, batu karang, sakit buah pinggang, hati dan masalah penghadalamn.

Copper – Membantu menukarkan zat besi kepada haemoglobin, kesihatan rambut, edema, penyakit berkaitan tulang, masalah kebangkakan.

Zink – Perkasa sistem imun, percepat sembuhan luka, keupayaan seksual lelaki, mencegah masalah prostat, baik untuk deria rasa dan bau, ketajaman minda.



and keep following us at our page at:
https://www.facebook.com/BabyLiliDesign
https://www.facebook.com/CtHamizahOfficial


nuffnang_bid = “3ae0e997729578f45be5b2c331feec9b”; http://synad2.nuffnang.com.my/j.js

{ SHAKLEE PROMOTION } NOVEMBER 2013 : SEMUA BARANGAN SHAKLEE


ini adalah STICKY POST. please scroll down for more info & updates

Lagi beberapa hari nak dapat gaji kan? jadi hari ni saya OPEN lagi SALE/ OFFER untuk barangan Shaklee. Saya tak ambik untuk banyak pun. Saya faham dengan kos sara hidup sekarang yang terlalu TINGGI. 


Jadi saya cadangkan anda melabur sedikit bulan ini untuk membeli barangan Shaklee untuk kesenangan dan kesejahteraan masa hadapan. (^___*)

Dapatkan produk dan vitamin dari Shaklee dengan harga lebih rendah dari pasaran. Tawaran dibuka sehingga hujung November. Mari sihat bersama Shaklee. Bantulah saya untuk membantu anda mendapatkan kesihatan dan persekitaran yang SIHAT, SELAMAT dan BERSIH dengan alam semulajadi

*Pertanyaan dan pesanan, hubungi saya! 
(✿◠‿◠) SID 913825
Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~
Page : Ct Hamizah Official Distributor Shaklee
SMS/WhatsApp : 019-9591210

{ SHAKLEE PROMOTION } NOVEMBER 2013 : VIVIX™
1 NOVEMBER 2013 – 30 NOVEMBER 2013
BUY 6 FREE 1 
Nak tahu apa itu VIVIX™ dan kelebihan VIVIX™?


OFFER~!! GET SHAKLEE WITH MEMBER PRICE FOR ALL


nuffnang_bid = “3ae0e997729578f45be5b2c331feec9b”; http://synad2.nuffnang.com.my/j.js

{ SHAKLEE } PROMOSI NOVEMBER 2013 BAKAL BERAKHIR~!! AYUH! REBUT PELUANG~!!


{ SHAKLEE PROMOTION } NOVEMBER 2013 : VIVIX™

1 NOVEMBER 2013 – 30 NOVEMBER 2013

BUY 6 FREE 1


*Pertanyaan dan pesanan, hubungi saya! 

(✿◠‿◠) SID 913825

Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~

Page : Ct Hamizah Official Distributor Shaklee

SMS/WhatsApp : 019-9591210


 


nuffnang_bid = “3ae0e997729578f45be5b2c331feec9b”; http://synad2.nuffnang.com.my/j.js

{ SHAKLEE PROMOTION } OCTOBER 2013 : COLLAGEN POWDER



LAST CALL! LAST CALL! 
dapatkan Collagen Powder anda sekarang sebelum berakhirnya 31 Oktober 2013.


Promosi bulan ini adalah COLLAGEN POWDER SHAKLEE !!!

Jadi jom ambil peluang ni untuk beli CPS ni dengan harga jimat lagi berbaloi  Boleh sharing dengan kawan-kawan..BELI 6 PERCUMA 1  Kalau nak beli satu-satu pun boleh dapat dengan harga jimat .




SHAKLEE COLLAGEN POWDER..

Keistimewaan Collagen Powder Shaklee:

1) merupakan supplemen kolagen hebat yang mengandungi 4000mg proprietatri RSS iaitu Red Snapper Scale Collagen, kolagen yang sangat berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah.

2) Kolegen bermolekul sangat ringan Shaklee kira-kira 1,000 Dalton* dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu peningkatan kepada sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan

3) Mudah larut dalam tubuh badan kita dan sangat mudah untuk dihidangkan dengan campuran makanan ataupun minuman kegemaran.

4) Tujuh bahan utamanya termasuk ektrak biji benih Camellia Japonica, ektrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstak kerang-kerangan. Lactobacillus acidophilus, Vitamin C dan Vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.


Seringkali kolagen dikaitkan dengan kesihatan kulit manusia. Ia bersama-sama keratin menjadikan kulit kuat dan anjal. Kolagen menjadi kurang dengan bertambahnya usia. Kulit menjadi berkedut. Oleh itu, tidak hairanlah sekiranya ramai yang mencari-cari sumber dalam usaha menangani kesan ketara penuaan pada kulit. Selain itu, kolagen diperlukan dalam hal perubatan, turut dijual sebagai suplemen bagi melancarkan pergerakan sendi. Kadang-kadang digunakan dalam merawat dan mengubat kes-kes melecur yang serius. Bagi merawat kes melecur, ia digunakan bagi mencipta ganti kulit palsu.
Salah satu fungsi kolagen adalah merawat luka pada kulit. Ia merangsang platelet darah agar cepat membeku dan membentuk selapisan bagi melindungi luka.

Dengan pengambilan collagen ini, dpt membantu:

✿ Memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu.
✿ Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%
✿ Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%
✿ Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan ~ 71%
✿ Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%
✿ Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%
✿ Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%
✿ Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%
✿ Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%
✿ Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan.



Apa yang menjadikan Collagen Powder ni sangat ISTIMEWA berbanding Collagen lain di pasaran ?

✿ Ia Mengandungi 4000mg proprietari RSS (red Snapper Scale) Collagen, berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak drpd sisik ikan merah. 

✿ Molekul yang sgt2 ringan (1000 Dalton)-membolehkan ianya diserap dengan mudah oleh badan dan bantu kepada peningkatan sintesis kolagen pd lapisan dermis dgn berkesan.✿ Mudah larut dengan minuman
✿ Perubahan seawal 8 minggu!

BEST kan?
Ramai yang telah mencuba dan berpuashati dengan kesannya..
Anda bila lagi? 

boleh hubungi saya untuk maklumat dan bimbingan secara PERCUMA!


(✿◠‿◠) SID 913825
Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~
Page : Ct Hamizah Official Distributor Shaklee
SMS/WhatsApp : 019-9591210





nuffnang_bid = “3ae0e997729578f45be5b2c331feec9b”; http://synad2.nuffnang.com.my/j.js