{ SHAKLEE } SET PENYUSUAN SHAKLEE SEMAKIN HOT DAN PALING LARIS…!!!


 Assalamualaikum
Makin HOT Set Penyusuan Shaklee sekarang, dah masuk ke dalam list MUST HAVE ITEM bagi ibu-ibu yang baru melahirkan dan mahu menyusukan anak. Pelbagai Set Penyusuan Shaklee yang ditawarkan, semuanya bergantung pada poket-poket ibu sendiri. Bukan saja ‘breast’ penuh dengan susu hingga menamcut-mancut, malahan susu akan menjadi lebih pekat kerana penuh dengan khasiat dan vitamin. Lagi yang menariknya tentang set yang HOT ini ibu sendiri menjadi lebih sihat dan bertenaga. Tiada masalah sakit badan untuk bangun berkali-kali menyusukan anak, mengepam di tempat kerja juga melaksanakan tanggungjawab sebagai ibu dan isteri.
bagi mereka yang baru lepas melahirkan anak bolehlah mencuba Set Penyusuan dari Shaklee. Ada beberapa pakej yang boleh anda pilih mengikut kesesuaian bajet anda.
 
 

Set ini mengandungi : 

1. Alfalfa Complex : Telah digunakan di negara Barat sejak zamn berzaman sebagai penambah susu. Alfalfa dikenali sebagai “maajun moden” di mana khasiatnya cukup banyak dan bagus untuk diamalkan. 
2. Vitalea Iron Formula: Multivitamin dan multimineral bagi membekalkan keperluan vitamin dan mineral keperluan harian tubuh. 
3. Vitamin C : Penting untuk kesegahan sel, mempertingkatkan imuniti tubuh, mencantikkan kulit dan antioksidan. 
4. B Complex : Mengurangkan stress, mengimbangi hormon, membakar makanan menjadi tenaga, asid folik penting dalam penyusuan ibu. 
5. Ostematrix : Dalam susuibu, antara kompisis vitamin yang tinggi ialah kalsium. Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. 
Bagi ibu2 yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susuibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu. Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.
Sebab itu pengambilan sumber kalsium tidak boleh dipandang ringan sama sekali. Ada sesetengah ibu yang apabila melalui menstrual (period), mendapati susunya akan merundum. Ini disebabkan kekurangan kalsium di dalam darah yang kritikal di saat badan mengeluarkan darah kotor yang perlu disingkirkan.
Selain itu, kelebihan Kalsium Shaklee ialah:
 Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal.
 Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf.
 Menolong mengurangkan simptom-simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah meradang dan kemurungan..

6. Energizing Soy Protein (ESP): Komposisi vitamin utama dalam susuibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Sel tak kenal nasi lemak, air soya atau tempe tetapi sel hanya perlukan protien iaitu khasiat dari makanan yang diambil. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protien dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.

Protein sangat sensitif. Ianya wujud pada suhu badan kita dan mudah terhapus pada suhu yang tinggi. So apabila kita memasak sumber protein seperti ikan goreng pada suhu yang tinggi, hakikatnya banyak protein yang telah musnah semasa proses memasak itu sendiri.

3 PERKARA PENTING ini perlu diamalkan: 
Minum 3Liter air sehari 
Pam susu 3 jam sekali 
Doa, tawakal
Alhamdulillah, dengan Set Penyusuan Shaklee kerja menyusukan anak, mengepam susu dan membuat kerja rumah menjadi ‘kacang’. Dalam diam-diam makin ramai ibu yang telah percaya akan kehebatan Set Penyusuan Shaklee nie. Takkan nak tengok je ibu-ibu lain berjaya menyusukan anak, kita sendiri pun mestilah mahu menyusukan anak kan, jika boleh hingga usia 2 tahun.


REBUT PELUANG UNTUK DAPATKAN KUALITI KESIHATAN YANG LEBIH BAIK DENGAN SHAKLEE!
FREE CONSULTATION, AFFORDABLE PRICE,
(✿◠‿◠) SID 1256430 (Hamizah)

Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~
Page : https://www.facebook.com/CtHamizahShaklee

Advertisements