OBESITI MEMPENGARUHI SISTEM IMUNISASI MANUSIA


OBESITI MEMPENGARUHI SISTEM IMUNISASI MANUSIA.!

SISTEM IMUNISASI MANUSIA

OBESITI.

Menurut World Health Organization, pada tahun 2012, lebih daripada 40 juta kanak-kanak dibawah umur 5 tahun mengalami masalah obesiti dan memiliki berat badan yang berlebihan.

Pada tahun 2013, lebih 2.1 bilion penduduk dunia atau 30% daripada populasi dunia mengalamai masalah berat badan dan obesiti melampau.

Obesiti adalah masalah yang serius yang dihadapi di seluruh pelusuk dunia tidak kira negara sedang membangun ataupun sebalinya.

OBESITI & SISTEM IMUNISASI BADAN.

Saintis mendakwa bahawa obesiti boleh melemahkan sistem imunisasi dan kebolehan melawan penyakit. Hasil kajian di Amarika Syarikat telah menemui bahawa obesiti secara umumnya boleh melemahkan ketahanan badan untuk melawan penyakit dan boleh menyebabkan penghidap obesiti itu sendiri menghidap pelbagai pentakit yang serius.

Pengambilan kalori yang berlebihan di dalam pemakanan seharian pula boleh meningkatkan paras gula dan badan dan seterusnya membawa kepada kerosakan ‘oxidative’. Kerosakan ‘oxidative’ ini berkait rapat dengan penyakit Alzheimer, Parkinson dan masalah neurodegenerative yang lain.

did-you-know-logo-new

PENGHIDAP OBESITI MEMPUNYAI:

  • 40% lebih risiko untuk mengalami masalah jantung.
  • 60% lebih risiko untuk menghidap masalah kencing manis, buah pinggang dan hati.
  • 10% lebih risiko untuk mengkodap kanser.
  • 20% lebih risiko untuk mengalami masalah dan kematian berkaitan pernafasan.
  • 37% lebih risiko mengalami masalah lelah dan asma.

Makan lebih banyak buah-buahan dan sayur-sayuran setiap hari untuk meningkatkan jumlah pengambilan fiber dan anti-oksida dalam badan. Ini bukan sahaja dapat meningkatkan taraf kesihatan, tetapi turut membantu menyuburkan dan meningkatkan sistem imunisasi dengan pengambilan nutrisi yang cukup.

khasiat warna warni makanan

 

BAHAYANYA OBESITI.

Mereka yang mengalami masalah obesiti selalunya mengalami masalah seperti berikut:

  • Sukar bernafas.
  • Sukar mencari pakaian yang sesuai.
  • Sukar berjalan dengan pantas.
  • Sukar mendapat ruang di dalam pengangkutan awam seperti bas, LRT mahupun kapal terbang.

Masalah obesiti yang teruk atau nilai BMI antara 40~45 boleh memendekkaN jangka hayat seseorang sebanyak 8~10 tahun.

Kesimpulannya, untuk jangkamasa yang panjang, obesiti bukan sahaja boleh menjejaskan sistem imunisasi tetapi boleh meningkatkan risiko menghidap pelbagai penyakit berbahaya.

 

Bagaimana ingin mengatasi masalah obesiti ni.? Tukarlah corak pemakanan seharian. Amalkan pemakanan yang seimbang. Minum banyak air masak dan ambil la makanan tambahan atau vitamin yang bersesuaian.

Dapatkan vitamin shaklee sekarang untuk meningkatkan lagi tahap kesihatan anda, anak anda dan orang kesayangan anda. Hubungi saya untuk mendapatkan set ini dengan harga JIMAT.!

*Pertanyaan dan pesanan, hubungi mizah.!

FREE CONSULTATION, AFFORDABLE PRICE,
SID 1256430
Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~
More info and to order/join, you may reach me at:

SMS / Whatsapp : 019-9591210 (Ct Hamizah)
Email : nuhamizah@yahoo.com.my
Instagram : @hamizah.healthylife
Facebook : Ct Nurul Hamizah (Trusted Shaklee ID)
Page : Ct Hamizah Official Distributor Shaklee

 

Advertisements

Promosi Exclusive Shaklee Mei 2017


Promosi Exclusive Shaklee Mei 2017.

Berita baik untuk semua.! Shaklee kini sedang menjalankan Promosi Exclusive sepanjang Mei 2017. Promosi yang tidak patut dilepaskan oleh pengamal tegar Shaklee. Promosi seperti ini jarang-jarang sekali ada. Anda tak patut lepaskan peluang ini.

Stok TERHAD..! Anda kena order sekarang sebelum kehabisan stok.

Berikut adalah senarai PROMOSI EXCLUSIVE dari Shaklee sempena Hari Pekerja ni.

  • Shaklee Ferrano Blender. Dengan pembelian 200uv dalam 1 resit anda layak memiliki blender ini pada harga RM149.99. Nak buat shake ke, smoothie ke, memang sesuai sangat pakai blender ni. Dengan blender ni semuanya lebih mudah dan cepat.

149329786562306

  • Sempena dengan Detox Campaign ni. Shaklee turut menawarkan Salad- To-Go container. Beli detox set 197uv dan dapatkan Salad- To-Go container pada harga RM19.93. Anda jimat RM19.97.

detox set

menarik sangat PROMOSI EXCSLUSIVE Shaklee ni kan. Mizah pun teruja dan tak sabar nak miliki semuanya. Yang belum jadi ahli Shaklee. Anda kena mendaftar sekarang. Untung sangat jadi ahli Shaklee ni sebenarnya.

Apa yang istimewanya mendaftar sebagai ahli Shaklee? Dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee, anda dapat:

  • Menikmati harga ahli (minima 15% daripada harga runcit)
  • Menikmati potongan harga setiap kali Shaklee membuat promosi
  • Menikmati cash back (BONUS) sekiranya cukup syarat.

Dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee anda tak semestinya kena jual vitamin Shaklee. Nak makan sendiri pun boleh. Segalanya terletak pada pilihan anda. Dua-duanya menguntungkan anda.

Setiap ahli baru. Anda layak untuk program Purchase With Purchase (PWP). Promosi PWP ini adalah untuk anda. 

  • Rubbermaid Lunch Box – Setiap pendaftaran AHLI BARU dengan belian 100uv dalam 1 resit layak membeli Rubbermaid Lunch Box pada harga RM16.69. Anda jimat RM15.04.

149329795008250

Akhir kata. Best kan kalau dapat miliki semua barangan Shaklee ni dengan harga yang SUPER JIMAT? Jom mendaftar sebagai ahli baru dengan Mizah.

Hubungi saya untuk mendapatkan set ini dengan harga JIMAT.!
Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~

*Pertanyaan dan pesanan, hubungi mizah.!

FREE CONSULTATION, AFFORDABLE PRICE,
SMS / Whatsapp : 019-9591210 (Ct Hamizah)
Email : hamizah.shaklee@yahoo.com.
Instagram : @hamizah.healthylife
Facebook : Ct Nurul Hamizah (Trusted Shaklee ID)
Page : Ct Hamizah Official Distributor Shaklee

KHASIAT & RAHSIA BUAH-BUAHAN



Negara kita amat bertuah kerana para peladang, petani dan jabatan Pertanian kita mampu mengekalkan dan menyokong penanaman buah-buahan tempatan sendiri. Setiap buah-buahan mempunyai kebaikan – kebaikan tersendiri yang mungkin dapat atau telah membantu mengekalkan kesihatan tanpa perlu bergantung kepada ubat-ubatan tambahan. 

Dari aspek botani, buah adalah hasil daripada tumbesaran akhiran bunga angiosperma atau jambak bunga. Definisi atau takrifan ahli botani ini merangkumi buah-buahan berisi yang wujud dari bahagian ovari bunga seperti reseptaker atau daripada penyangga (buah epal, strawberi ), brektia atau daun pelindung dan daun pedunkel (nenas). Walaupun begitu majoriti masyarakat dewasa ini mengenali buah hanya sebagai pembasuh mulut selepas menikmati pelbagai jenis hidangan yang enak.


Disebalik rasanya yang enak, buah-buahan sebenarnya mengandungi khasiat yang tinggi untuk kesihatan. Ia diperkaya dengan zat galian yang mempunyai nilai perubatan dan mampu mengubati pelbagai jenis penyakit. Namun tidak ramai yang menyedari hal ini melainkan masyarakat luar bandar terutamanya golangan tua. Ini kerana masyarakat desa kurang terdedah dengan perubatan moden dan masih lagi kuat mempercayai perubatan tradisional yang diamalkan sejak turun temurun.
1. Delima 

Kulit buah delima mengandungi asid tannin yang amat berkesan untuk menghapuskan masalah cacing di kalangan kanak-kanak, termasuk cacing gelang, cacing peniti dan cacing kerawit. Selain daripada asid tannin, delima yang dikenali sebagai Punica granatum dari segi saintifik, juga mengandungi zat besi, kalsium, fosforus, sodium, potasium, magnesium, vitamin A dan vitamin C. Zat besi yang terdapat dalam buah delima dianggap sebagai unsur penting dalam pembentukan darah merah. Seseorang yang kekurangan zat besi akan mengalami penyakit anemia.

Buah delima juga boleh memperbaiki usus-usus dan menguatkannya, membersihkan bahagian dalam tekak serta sesuai untuk mereka yang mengalami masalah batuk. Ia berkesan untuk meredakan cirit-birit yang kronik, termasuk cirit-birit berdarah dan enteritis atau bengkak usus. Walaupun begitu buah delima masam juga boleh mencegah dari muntah, menghentikan cirit-birit dan melawaskan air kencing.Ini kerana buah delima mengandungi bahan pengcengkam yang mampu memegang dinding saluran perut.

2. Kurma – Hindar Gangguan Usus 

Kurma adalah sejenis buah yang kaya dengan zat besi, kalsium, fosforus, sodium, potasium, vitamin A dan C dan juga niasin. Kurma yang dikenali sebagai Phoenix dactylifera L. dari segi saintifik amat berkesan bagi mengubati gangguan usus yang kronik, di mana ketidakserasian dengan gluten, sejenis protein yang terkandung di dalam bijirin menghalang penyerapan zat-zat makanan secara sempurna. Ia mengandungi sejenis bahan protein serta garam galian yang menghentikan tindak balas luar biasa yang dihasilkan oleh gluten dalam usus kecil.

3. Pisang – Merawat Kudis dan Luka

Pisang atau nama saintifiknya Musa sapientum adalah antara buah-buahan tempatan yang digemari ramai. Ia kaya dengan vitamin A dan C, niasin dan juga zat galian seperti kalsium fosforus dan besi. Pisang juga mengandungi kromium, sejenis bahan yang merangsangkan aktiviti enzim dalam metabolisme glukos yang penting untuk membekalkan tenaga. Dalam perubatan tradisional, getah pisang merupakan ubat yang mujarab untuk menyembuhkan luka. Dengan menyapukan getah pisang pada luka, darah akan berhenti mengalir dan lukanya akan cepat kering. Kudis pula boleh dirawat dengan mudah menggunakan kulit pisang. Selain itu pisang juga digunakan untuk mengatasi masalah sembelit, ulser dan penyakit gastritis atau radang perut.

4. Mangga – Penawar Penyakit Hernia

Mangga yang dikenali sebagai Mangifera indica yang berasal dari keluarga Anacardiaceae, digunakan sebagai agen penghilang dahaga untuk mengatasi masalah penyahidratan dalam tubuh serta berkesan untuk menyembuhkan penyakit hernia. Hernia atau burut iaitu sejenis penyakit yang menyebabkan isi perut turun ke bawah dan kantung kemaluan menjadi bengkak, ulu hati terasa pedih dan sakit setiap kali selepas makan, boleh dirawat dengan mengamalkan pengambilan jus mangga. Minuman itu, yang kaya dengan pelbagai zat galian termasuk vitamin A dan C akan bertindak melancarkan peredaran darah. Memandangkan jus mangga mempunyai kandungan gula yang tinggi, ia kurang sesuai untuk mereka yang mengalami penyakit diabetis, hipoglisemia dan kandidiasis atau jangkitan kulat.

5. Nanas – Penawar Penyakit Batu Karang

Nanas sejenis buah tropika yang dikenali dengan nama saintifiknya Ananas cosomos berasal dari keluarga Bromeliaceae dan mengandungi kandungam gula yang tinggi serta kaya dengan vitamin A, B dan C. Jus nanas merupakan sejenis minuman yang lazat dan baik untuk kesihatan, terutamanya bagi mengatasi kekeringan dibahagian bibir dan kulit muka. Nanas merupakan ramuan penting dalam rawatan tradisional. Ia melancarkan perjalanan haid serta berkesan mengatasi masalah-masalah pencernaan, pundi kencing, cacing dan kelesuan badan. Ia juga merupakan penawar yang penting bagi mengatasi penyakit batu karang. Amalan meminum jus nanas terbukti berkesan untuk mengatasi masalah kencing tidak lawas kerana kandungan enzimnya yang tinggi.

6. Belimbing – Merawat Kencing Manis / Darah Tinggi

Belimbing salah satu jenis buahan tropika popular yang enak. Ia boleh dimakan segar ataupun dijadikan jeruk dan dibuat jus. Belimbing ini bagaimanapun ada yang masam, tetapi kedua-duanya dipanggil belimbing besi. Nama sainsnya ialah Averhoa crambola dan sekeluarga dengan oxalidaceae. Belimbing juga mempunyai khasiat perubatan. Pengidap kencing manis dapat menurunkan paras gula dalam darah dan sesuai juga dimakan oleh mereka yang mengidap penyakit tekanan darah tinggi, gingivitis atau radang gusi.

7. Lemon Berkesan Merawat Tonsilitis

Tonsilitis atau penyakit radang tonsil dibahagian kerongkong berpunca daripada serangan kuman bakteria streptokokus. Ia dapat di rawat dengan berkumur menggunakan jus lemon sebelum diminum atau nama saintifiknya Citrus limon. Lemon yang kaya dengan vitamin C serta zat besi, patasium, kalsium dan fosforus berkesan merangsangkan sistem pelalian untuk membunuh kuman streptokokus.

Serabut atau bulu-bulu putih yang terdapat di sebelah dalam kulit lemon dan limau-limau sitrus yang lain mengandungi bioflavonoids yang berkhasiat untuk kesihatan. Oleh itu serabut itu perlu dikikis daripada kulit kemudian dicampur dengan isi lemon sebelum dikisar halus. Lemon juga dengan vitamin B kompleksnya juga bertindak membunuh sejenis kuman bakteria dikenali sebagai stafilokokus. Ia turut berkesan untuk menghindarkan penyakit-penyakit kelamin seperti gonorea, sifilis dan klamidia.

8. Pala Melegakan Kembung Perut

Pala sejenis buah tempatan yang bernilai tinggi dalam nilai perubatan. Kulit arinya merupakan bahan utama untuk membuat minyak sapu atau apa yang disebut salap bagi melegakan masalah kembung dan senak perut, sakit kepala, selsema, disengat serangga dan lenguh-lenguh sendi. Ia berasal dari keluarga myristicaceae, yang dikenali dengan nama saintifiknya Myristica fragrans juga merupakan penawar untuk menghilangkan rasa loya, pening-pening atau tanda-tanda lain yang berkaitan dengan pitam. Ia juga dikatakan boleh merangsangkan nafsu syahwat. Bijinya pula mengandungi sejenis minyak yang berkhasiat yang boleh digunakan sebagai salah satu ramuan untuk membuat minyak panas bagi mengubati pelbagai jenis penyakit.

9. Pinang – dengan Pelbagai khasiat

Tumbuhan ini juga dikenali dengan nama saintifiknya Areca catecu Linn dan berasal dari keluarga Arecaceae. Buah dan biji pinang bernilai tinggi dari segi perubatan. Biji pinang dikunyah bersama-sama daun sirih seperti yang lazimnya diamalkan oleh orang-orang tua sebagai salah satu petua untuk menguatkan gusi serta menghapuskan masalah mulut berbau busuk. Bagaimanapun, amalan memakan terlalu banyak pinang boleh memudaratkan kesihatan. Biji pinang juga mengandungi sejenis bahan yang boleh mencegah barah. Sabutnya pula digunakan oleh masyarakat zaman dulu untuk merawat cirit-birit. Ia juga berkesan untuk mengubati penyakit kulit seperti panau.

10. Pisang Kaki – Turunkan Tekanan Darah Tinggi

Pisang kaki sejenis buah yang berkhasiat yang mengandungi vitamin C, glukos, sukros, fruktos dan iodin, bernilai tinggi dari segi perubatan. Ia amat berkhasiat dalam menurunkan tekanan darah tinggi, meningkat pengaliran darah dalam pembuluh darah koronori, mengatasi masalah sembelit dan meredakan sedu. Sungguhpun buah ini disebut pisang dan berwarna kuning tetapi bentuk serta isinya tidak menyerupai pisang-pisang biasa yang lain. Buah yang berbentuk bulat, berisi ranggup dan berbiji ini berasal dari keluarga Ebenacea. . Serbuk putih yang terdapat pada permukaan buah pisang kaki yang kering juga manis rasanya dan mengandungi manitol, glukos dan vitamin C amat baik untuk paru-paru dan jantung.


Kesimpulannya buah-buahan mempunyai banyak khasiat yang dapat memberikan kesan positif kepada badan, dalam memelihara kesihatan tubuh badan. Mineral dan vitamin ini jika diambil dalam dos yang sepatutnya pasti dalam membantu tubuh badan kekal sihat, bertenaga dan segar sepanjang masa.

Dengan Vitamin C Shaklee, anda tak perlu lagi makan buah oren sampai berpupuh biji sehari untuk mendapatkan khasiatnya..

Dengan Vitamin E Shaklee, anda tak perlu lagi bersusah payah makan anggur untuk mendapatkan khasiat ekstrak anggurnya..

Jadi, jika anda amat menitik beratkan kesihatan jasmani dan rohani diri dan orang kesayangan anda, apa lagi yang anda tunggu. Dapatkan vitamin shaklee sekarang untuk meningkatkan lagi tahap kesihatan anda, anak anda dan orang kesayangan anda. Hubungi saya untuk mendapatkan set ini dengan HARGA SUPER JIMAT.

*Pertanyaan dan pesanan, hubungi saya!

(✿◠‿◠) SID 1256430
Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~

More info and to order/join, you may reach me at:
SMS / Whatsapp : 019-9591210 (Ct Hamizah)
Email : nuhamizah@yahoo.com.my
Instagram : @cthamizah.shaklee
Facebook : Ct Nurul Hamizah (Trusted Shaklee ID)
Page : Ct Hamizah Official Distributor Shaklee

nuffnang_bid = “3ae0e997729578f45be5b2c331feec9b”; http://synad2.nuffnang.com.my/j.js

#LATFightersRetreatTimur 


Alhamdulillah..!!
Selesai my first retreat class dengan Master Nur Zahirah hari ni..
.
First time join kelas yang macam ni..memang sempoi dan santai je pengisiannya..tidak terlalu serius dan menekan..more to sharing and learning 😍😍 tak boring langsung 😱😊🤗
.
Bila dah join kelas camni semangat untuk berjaya tu lagi membara 🔥🔥💪🏻💪🏻
.
Lagi-lagi bila tengok rewards yang Shaklee tawarkan..CRUISE TRIP FREE 😱😱😱 siapa yang tak nak kan..?
.
April ni mizah dah set dalam kepala.. “AKU NAK CAPAI RANK SUPERVISOR” 💪🏻💪🏻🔥🔥
.
AKU PASTI CAPAI RANK SUPERVISOR
.

#LATFightersRetreatTimur

STICKY POST~ SHAKLEE ESP PROMO, BUY 6 FREE 1


…ini adalah STICKY POST, sila scroll down untuk entri baru…

saya open kepada sesiapa yang berminat untuk mendapatkan ESP Shaklee dengan harga jimat sehingga hampir RM50 boleh hubungi saya sekarang~

ESP PROMO MARCH 2014 (Beli 6 Percuma 1)
1. sudah ada pemilik “,
2. Kak Zira Sri Kalongan
3. Kak Zira Sri Kalongan
4.
5.
6.
7.

SHAKLEE ESP PROMO, BUY 6 FREE 1
Size per canister: 850 gram
Harga pasaran Semenanjung, Sabah dan Sarawak: RM150
Harga promosi Mac 2014: RM1xx



Nak beli 1 canister sahaja pun akan dapat harga promo tau, tapi kalau anda beli 6 canister ESP hanya pada bulan ini, anda juga akan turut menerima:

√ Free sebotol Shaklee ESP bernilai RM150 (retail price)
√ Free Shaklee Membership bernilai RM65
√ Menerima Cash Bonus dari Shaklee ke dalam akaun bank anda pada bulan April 2014
√ Setelah berdaftar, anda layak untuk membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan menikmati pelbagai tawaran dan peluang dari Shaklee
√ Mendapat bimbingan step-by-step untuk memulakan bisnes dengan Shaklee di support group kami.

WOW, apa lagi yang anda nantikan. Rebut peluang ini untuk kekal sihat sekeluarga dengan Shaklee ESP.

#0199591210 #cthamizahofficialdistributorshaklee#sayajualshaklee #sayajual #espshaklee#beli6percuma1 #buy6free1 #murahje #shaklee

nuffnang_bid = “3ae0e997729578f45be5b2c331feec9b”; http://synad2.nuffnang.com.my/j.js

{ SHAKLEE PROMOTION } DECEMBER 2013 : OMEGAGUARD



Selamat Melangkah ke bulan Disember 2013. 
Pejam celik pejam celik kejap je 2013. Lagi beberapa hari dah nak melangkah ke tahun 2014. Promosi Vivix telah berakhir tapi jangan khuatir dan bimbang kerana bulan Disember adalah bulan promosi OmegaGuard.



Khasiat Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee
Sekiranya anda sukar untuk mendapatkan sumber makanan yang ada Omega, Shaklee ada vitamin iaitu Omega Guard yang mempunyai khasiat yang baik untuk kesihatan. Berikut adalah khasiat Omega 3 yang terdapat dalam Omega Guard Shaklee.

✿ Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
✿ Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
✿ Mencegah salur darah dari tersumbat
✿ Omega 3 dapat mengelakkan strok
✿ Mengekalkan tekanan normal darah
✿ Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
✿ Mengurangkan risiko penyakit jantung
✿ Merendahkan kolesterol
✿ Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
✿ Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
✿ Mengawal masalah obesiti
✿ Mengurangkan risiko penyakit jantung
✿ Sangat bagus untuk ibu hamil – membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
✿ Meningkatkan perkembangan memori janin dan kanak-kanak
✿ Meningkatkan sistem imum tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
✿ Membantu penyihatkan paru-paru
✿ Omega boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
✿ Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)
✿ Omega 3 membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
✿ Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon
✿ Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
✿ Membantu pakreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
✿ Memelihara fungsi-fungsi sendi
✿ Mencegah penyakit gout


Siapa Perlukan Omega 3 Untuk Menyokong Tahap Kesihatan?

1. Warga Emas
2. Pesakit Jantung
3. Wanita
4. Wanita yang telah melahirkan anak
5. Pesakit darah tinggi
6. Orang yang selalu lupa
7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas
8. Pelajar
9. Ibu menyusu
10. Ibu Hamil
11. Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus


Dapatkan produk dan vitamin dari Shaklee dengan harga lebih rendah dari pasaran. Mari sihat bersama Shaklee. Bantulah saya untuk membantu anda mendapatkan kesihatan dan persekitaran yang SIHAT, SELAMAT dan BERSIH dengan alam semulajadi.

*Pertanyaan dan pesanan, hubungi saya! 

(✿◠‿◠) SID 913825

Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~

Page : Ct Hamizah Official Distributor Shaklee

SMS/WhatsApp : 019-9591210




nuffnang_bid = “3ae0e997729578f45be5b2c331feec9b”; http://synad2.nuffnang.com.my/j.js

{ SHAKLEE } VITAMIN C SHAKLEE


Sustained Released Vitamin C Shaklee dah ada stok…yay~!! Jom cantik bersama Shaklee..

Sebotol ada 180 biji. Cara makan 1-2 biji sehari 

(bergantung kepada anda).
WAH!! tahan sampai 3-4 bulan..memang JIMAT SANGAT!!~

Wow~!! dengan harga hanya bawah RM100? Serius tak tipu~!! So GRAB this OPPORTUNITY untuk memiliki Vitamin C yang SUPER EXTRA HOT di pasaran ni…



MANFAAT UTAMA : Vita-C Plus [180 tablets]

———————————–

*Membentuk Kolagen 

———————————–

– Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. 

*Memperbaiki Simptom Pendarahan 

– Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.


———————————–

* Peningkatan Sistem Imun 

———————————–

– Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.


———————————–
*Memerangi kanser

———————————–

– Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.

———————————–

*Mencantikkan Kulit 

———————————–

– Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.

———————————–

* Memperbaiki Insomnia 

———————————–

– Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.

———————————–

*Mengekalkan kolestrol sihat 

———————————–

– ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.

APAKAH SIMPTOPM KEKURANGAN VITAMIN C?


-Mudah tertekan / Stress – sering letih dan lemah

-Kulit kelihatan sangat kering dan bersisik, tapak kaki keras dan kasar

-Luka yang lambat sembuh

-Mudah selsema / bersin

-Wajah nampak tua dari usia (Vitamin C penting utk pembentukan kolagen)

-Mudah dapat ulser

-Mudah demam / antibodi tak kuat

-Gusi berdarah

-Salur darah mengecil

-Sakit sendi

-Tanda lebam pada badan weight loss (bukan kurus sihat tp kurus yang tak sihat, lemah dan kusam)

PERBEZAAN VITAMIN C SHAKLEE DENGAN VITAMIN C LAIN DI PASARAN

Vitamin C pertama yang natural dan bertindak secara ‘Sustained release’, berfungsi secara perlahan untuk memenuhi keperluan tubuh selama 24 jam.

Rumusan unik yang membenarkan pelepasan vitamin c secara perlahan dan berterusan selama 5 jam.Satu tablet membekalkan 500mg vitamin C iaitu bersamaan 7biji setengah oren.

Membekalkan ‘Bioflavinoid’ dalam jumlah yang seimbang iaitu 120mg..Bioflavonoids bekerja untuk meningkatkan keberkesanan vitamin C dan perlu diambil sebagai sebahagian daripada suplemen vitamin C..( elak salur darah dari runtuh/bocor, meningkatkan fungsi vitamin c, elak vitamin c dr cepat teroksida dan merosakkan sel)

Ada dalam bentuk yang boleh dikunyah

Tiada pembaziran kerana semua vitamin C digunakan.dilepaskan kedalam system tubuh secara perlahan mengikut keperluan.

SIAPA PERLUKAN VITAMIN C?


-perokok, 

-org yg mudah stress sebab stress akan memusnahkan vit c dlm badan, 

-org yg makan pil perancang sebab pil perancang jugak akan serap vit c dan akibatnye vit c akan musnah cepat dlm badan, 

-org yg nak cantik kulit atau yg ade masalah kulit berjerawat atau eczema perlukan vit c utk membina kolagen kulit yg sihat dan perbaiki tisu kulit, 

-semua org yg inginkan kesihatan yg baik sebab vit c menyokong sistem imun dlm badan dan mengurangkan demam selsema yg berpanjangan..


*Pertanyaan dan pesanan, hubungi saya!

(✿◠‿◠) SID 913825

Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~

Page : Ct Hamizah Official Distributor Shaklee

SMS/WhatsApp : 019-9591210


nuffnang_bid = “3ae0e997729578f45be5b2c331feec9b”; http://synad2.nuffnang.com.my/j.js