OBESITI MEMPENGARUHI SISTEM IMUNISASI MANUSIA


OBESITI MEMPENGARUHI SISTEM IMUNISASI MANUSIA.!

SISTEM IMUNISASI MANUSIA

OBESITI.

Menurut World Health Organization, pada tahun 2012, lebih daripada 40 juta kanak-kanak dibawah umur 5 tahun mengalami masalah obesiti dan memiliki berat badan yang berlebihan.

Pada tahun 2013, lebih 2.1 bilion penduduk dunia atau 30% daripada populasi dunia mengalamai masalah berat badan dan obesiti melampau.

Obesiti adalah masalah yang serius yang dihadapi di seluruh pelusuk dunia tidak kira negara sedang membangun ataupun sebalinya.

OBESITI & SISTEM IMUNISASI BADAN.

Saintis mendakwa bahawa obesiti boleh melemahkan sistem imunisasi dan kebolehan melawan penyakit. Hasil kajian di Amarika Syarikat telah menemui bahawa obesiti secara umumnya boleh melemahkan ketahanan badan untuk melawan penyakit dan boleh menyebabkan penghidap obesiti itu sendiri menghidap pelbagai pentakit yang serius.

Pengambilan kalori yang berlebihan di dalam pemakanan seharian pula boleh meningkatkan paras gula dan badan dan seterusnya membawa kepada kerosakan ‘oxidative’. Kerosakan ‘oxidative’ ini berkait rapat dengan penyakit Alzheimer, Parkinson dan masalah neurodegenerative yang lain.

did-you-know-logo-new

PENGHIDAP OBESITI MEMPUNYAI:

  • 40% lebih risiko untuk mengalami masalah jantung.
  • 60% lebih risiko untuk menghidap masalah kencing manis, buah pinggang dan hati.
  • 10% lebih risiko untuk mengkodap kanser.
  • 20% lebih risiko untuk mengalami masalah dan kematian berkaitan pernafasan.
  • 37% lebih risiko mengalami masalah lelah dan asma.

Makan lebih banyak buah-buahan dan sayur-sayuran setiap hari untuk meningkatkan jumlah pengambilan fiber dan anti-oksida dalam badan. Ini bukan sahaja dapat meningkatkan taraf kesihatan, tetapi turut membantu menyuburkan dan meningkatkan sistem imunisasi dengan pengambilan nutrisi yang cukup.

khasiat warna warni makanan

 

BAHAYANYA OBESITI.

Mereka yang mengalami masalah obesiti selalunya mengalami masalah seperti berikut:

  • Sukar bernafas.
  • Sukar mencari pakaian yang sesuai.
  • Sukar berjalan dengan pantas.
  • Sukar mendapat ruang di dalam pengangkutan awam seperti bas, LRT mahupun kapal terbang.

Masalah obesiti yang teruk atau nilai BMI antara 40~45 boleh memendekkaN jangka hayat seseorang sebanyak 8~10 tahun.

Kesimpulannya, untuk jangkamasa yang panjang, obesiti bukan sahaja boleh menjejaskan sistem imunisasi tetapi boleh meningkatkan risiko menghidap pelbagai penyakit berbahaya.

 

Bagaimana ingin mengatasi masalah obesiti ni.? Tukarlah corak pemakanan seharian. Amalkan pemakanan yang seimbang. Minum banyak air masak dan ambil la makanan tambahan atau vitamin yang bersesuaian.

Dapatkan vitamin shaklee sekarang untuk meningkatkan lagi tahap kesihatan anda, anak anda dan orang kesayangan anda. Hubungi saya untuk mendapatkan set ini dengan harga JIMAT.!

*Pertanyaan dan pesanan, hubungi mizah.!

FREE CONSULTATION, AFFORDABLE PRICE,
SID 1256430
Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~
More info and to order/join, you may reach me at:

SMS / Whatsapp : 019-9591210 (Ct Hamizah)
Email : nuhamizah@yahoo.com.my
Instagram : @hamizah.healthylife
Facebook : Ct Nurul Hamizah (Trusted Shaklee ID)
Page : Ct Hamizah Official Distributor Shaklee

 

Advertisements

Promosi Exclusive Shaklee Mei 2017


Promosi Exclusive Shaklee Mei 2017.

Berita baik untuk semua.! Shaklee kini sedang menjalankan Promosi Exclusive sepanjang Mei 2017. Promosi yang tidak patut dilepaskan oleh pengamal tegar Shaklee. Promosi seperti ini jarang-jarang sekali ada. Anda tak patut lepaskan peluang ini.

Stok TERHAD..! Anda kena order sekarang sebelum kehabisan stok.

Berikut adalah senarai PROMOSI EXCLUSIVE dari Shaklee sempena Hari Pekerja ni.

  • Shaklee Ferrano Blender. Dengan pembelian 200uv dalam 1 resit anda layak memiliki blender ini pada harga RM149.99. Nak buat shake ke, smoothie ke, memang sesuai sangat pakai blender ni. Dengan blender ni semuanya lebih mudah dan cepat.

149329786562306

  • Sempena dengan Detox Campaign ni. Shaklee turut menawarkan Salad- To-Go container. Beli detox set 197uv dan dapatkan Salad- To-Go container pada harga RM19.93. Anda jimat RM19.97.

detox set

menarik sangat PROMOSI EXCSLUSIVE Shaklee ni kan. Mizah pun teruja dan tak sabar nak miliki semuanya. Yang belum jadi ahli Shaklee. Anda kena mendaftar sekarang. Untung sangat jadi ahli Shaklee ni sebenarnya.

Apa yang istimewanya mendaftar sebagai ahli Shaklee? Dengan hanya mendaftar sebagai ahli Shaklee, anda dapat:

  • Menikmati harga ahli (minima 15% daripada harga runcit)
  • Menikmati potongan harga setiap kali Shaklee membuat promosi
  • Menikmati cash back (BONUS) sekiranya cukup syarat.

Dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee anda tak semestinya kena jual vitamin Shaklee. Nak makan sendiri pun boleh. Segalanya terletak pada pilihan anda. Dua-duanya menguntungkan anda.

Setiap ahli baru. Anda layak untuk program Purchase With Purchase (PWP). Promosi PWP ini adalah untuk anda. 

  • Rubbermaid Lunch Box – Setiap pendaftaran AHLI BARU dengan belian 100uv dalam 1 resit layak membeli Rubbermaid Lunch Box pada harga RM16.69. Anda jimat RM15.04.

149329795008250

Akhir kata. Best kan kalau dapat miliki semua barangan Shaklee ni dengan harga yang SUPER JIMAT? Jom mendaftar sebagai ahli baru dengan Mizah.

Hubungi saya untuk mendapatkan set ini dengan harga JIMAT.!
Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~

*Pertanyaan dan pesanan, hubungi mizah.!

FREE CONSULTATION, AFFORDABLE PRICE,
SMS / Whatsapp : 019-9591210 (Ct Hamizah)
Email : hamizah.shaklee@yahoo.com.
Instagram : @hamizah.healthylife
Facebook : Ct Nurul Hamizah (Trusted Shaklee ID)
Page : Ct Hamizah Official Distributor Shaklee

APA ITU OBESITI


APA ITU OBESITI.?

Hari ni kita kenal apa itu OBESITI okey 🙂
Obesitas-Selingkaran-500x300
Menurut wikipedia Obesiti merupakan keadaan perubatan di mana lemak badan berlebihan yang terkumpul sehingga ke satu tahap yang boleh menjejaskan kesihatan seseorang.
Secara amnya, obesiti merupakan pengumpulan lemak berlebihan yang menimbun di dalam badan seseorang. Obesiti kini dianggap sebagai satu penyakit dan terjadi apabila tisu-tisu lemak menjadi keterlaluan. Lebih teruk lagi, obesiti boleh mengganggu dan mencederakan organ-organ badan dan seterusnya akan menyebabkan masalah kesihatan yang serius.
To be honest. Mizah pun termasuk dalam kategori OBESITI ni. Ketinggian mizah hanya 148 cm manakala berat mizah pula 60kg. 
549559_453580191339782_996645969_n

OBESITI PENCETUS PELBAGAI PENYAKIT?

Adakah saya gemuk? 

Ketahuilah Indeks Jisim Badan (IJB) – Body Mass Indexs (BMI) anda. Anda gemuk (obes) sekiranya IJB anda ≥ 27.5. 

Bagaimana cara untuk mengira BMI? SILA KLIK DI SINI.

Apakah itu Indek Jisim Badan (BMI)?

Indeks Jisim Badan (BMI) adalah indeks pengukuran berat badan berbanding dengan ketinggian.

Formula adalah seperti tertera: BMI = Weight (kg) / Height² (m) ² Saringan obesiti memerlukan ukuran berat badan dalam kilogram dan ukuran ketinggian di dalam meter.

Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) telah mendefinasikan BMI 30 kg/m2 atau lebih sebagai obes. Sementara BMI 25 kg/m2 atau lebih sebagai berat badan berlebihan (6). Walau bagaimana pun risiko untuk mendapat penyakit kardiovaskular di kalangan penduduk Asia berlaku pada tahap BMI yang lebih rendah dari skala yang telah dinyatakan. Penduduk Asia mempunyai kadar lemak yang lebih tinggi berbanding dengan masyarakat barat pada skala BMI yang sama.

Klasifikasi Kegemukan (Obesiti)

WHO Klasifikasi Obesiti untuk populasi Asia.

Klasifikasi BMI (kg/m2) Risiko Kesihatan
Kurang berat badan <18.5 Rendah
Julat normal 18.5 – 22.9 Risiko meningkat tetapi boleh di terima
Berlebihan berat badan > 23
Pra-Obes 23.0 – 27.4 Risiko meningkat dengan ketara
Obes 1 27.5 – 34.9 Risiko tinggi
Obes II 35.0 – 39.9 Risiko sangat tinggi
Obes III > 40.0 Risiko terlalu tinggi

Mengapakah saya harus mengetahui dan mengawasi BMI saya?

Faktor utama yang mempengaruhi kesihatan sepanjang hayat adalah berat badan. Pada amnya seseorang yang gemuk adalah kurang sihat. Seseorang yang pra-gemuk dan gemuk lebih cenderung kepada penyakit seperti kencing manis, darah tinggi, penyakit jantung dan penyakit “osteoarthritis”. Kegemukan juga boleh menyebabkan seseorang itu mendapat kanser.
Kegemukan juga memberi gangguan kepada pergerakan, kegiatan fizikal dan fungsi sistem tubuh badan.
Kajian Morbiditi Kebangsaan 1996 mendapati 16.6% orang dewasa mengalami pra-obes dan 4.4% lagi mengalami kegemukan. Dianggarkan 3 juta rakyat Malaysia dewasa mengalami pra-obes atau kegemukan.

 

Apakah berat badan yang unggul?

Kiraan IJB diantara 18.5 – 23 adalah dikira sebagai berat badan unggul. Sebagai contoh sekiranya ketinggian anda 1.5 meter, berat badan 50 kg, IJB anda adalah 50/(1.5 x 1.5) iaitu 22.2.

Bagaimana saya boleh mencapai berat badan yang unggul?

Sekiranya anda lebih berat badan, anda perlu membuat tindakan yang tegas untuk mengurangkan berat badan.
  • Rujuk kepada doktor, pegawai pemakanan dan pakar pemakanan.
  • Capai matlamat untuk mengurangkan berat badan secara beransur-ansur. Jangan kurangkan berat badan dengan menyekat pengambilan makanan secara mendadak tetapi pilihlah makanan yang berkhasiat atau pengambilan vitamins atau supplements yang baik.
  • Ikut garis panduan pemakanan yang disyorkan.
  • Kurangkan pengambilan kalori dan ubahsuai pemakanan anda.
  • Bersenam dengan kerap sekurang-kurangnya 3 kali seminggu, selama 20 minit setiap kali.
Pentingnya untuk kita mengekalkan berat badan yang unggul tanpa obesity. Berat badan yang unggul dapat mengelakkan kita dari menghidapi pelbagai penyakit yang berkaitan dengan obesiti ini. Amalkan cara hidup sihat dengan makan secara sihat dan sentiasa aktif setiap hari. Pilihan berada di tangan ANDA??

ADAKAH ANDA BERADA DIKALANGAN MEREKA YANG GEMUK ATAU OBESITI.?

TEPUK DADA TIMBANG SENDIRI.

Saya Hamizah Health & Beauty Consultant sedia membantu anda mengatasi masalah obesiti.

Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~

*Pertanyaan dan pesanan, hubungi mizah.!

FREE CONSULTATION, AFFORDABLE PRICE,
SMS / Whatsapp : 019-9591210 (Ct Hamizah)
Email : hamizah.shaklee@yahoo.com.
Instagram : @hamizah.healthylife
Facebook : Ct Nurul Hamizah (Trusted Shaklee ID)
Page : Ct Hamizah Official Distributor Shaklee

SEO Blogger Class by Coordinator


Kelas SEO Mampu Menaikkan Trafik Blog dan Meramaikan Pengunjung.!

Blog bukan sekadar blog. Blog mempunyai kekuatan dan kelebihannya tesendiri. Blog bukan sekadar hanya untuk menghilagkan bosan atau mengisi masa lapang tetapi dengan blog la kita dapat berkongsi maklumat berguna kepada semua.

IMG_1883[1]

Alhamdulillah. Mizah berpeluang mengikuti kelas kedua bersama-sama dengan family LAT. Mulanya terasa bimbang kerana semua peserta kelas majoriti tidak dikenali. Alhamdulillah. Kebimbangan tu hilang bila semuanya ternyata mesra dan peramah. Tiada istilah orang luar di dalam family LAT.

Kelas SEO Blogger yang dikendalikan oleh Coordinator Raihanah berlangsung di Gombak. Perjalanan mizah ke sana bersama-sama dengan Syakilla, Kak Zura dan Atif. Kami bertolak dari Kemaman pada jam 2:00 petang. Singgaj sebentar di Hentian Sebelah Gambang untuk ambil Kak Zura dan Atif. Kami berempat mereruskan perjalanan sejauh lebih 300km untuk menuntut ilmu. Banyak peristiwa lucu dan menggembirakan kami sepanjang perjalanan. Banyak yang diborakkan. Semuanya berkisar mengenai Shaklee. Kelebihan vitamin Shaklee dan kelebihan menjadi ahli Shaklee. Bukan sekadar borak kosong.

IMG_1870

Kami bermalam di sekitar kawasan Sunway Piramid. Kami sampai di sana sekitar 7:30 malam. Kak Zura berpuasa. Kami semua pun lapar. Sejurus sampai, kami check-in dulu hotel. Selesai semua kami terus keluar mencari sedikit makanan untuk mengalas perut. Kak Zura dah siap berbuka dengan Performance Drink.

IMG_1874

Esoknya kami terus ke Gombak untuk menuntut ilmu. Ilmu SEO yang diturunkan sangat bernilai. Sebelum ni mizah hanya tahu update blog. Tetapi di dalam majlis ilmu ni mizah diajar bagaimana nak pastikan blog kita sentiasa berada di dalam kumpulan top 5 search google.

Apa itu SEO?

Definisi apa itu SEO versi Wikipedia (terjemahan dari bahasa Inggris)

Optimisasi Mesin Pencari atau Search Engine Optimization (SEO) adalah sebuah proses untuk mempengaruhi tingkat keterlihatan (visibilitas) sebuah situs web atau sebuah halaman web di hasil pencarian alami (sering disebut juga dengan pencarian tak-berbayar, pencarian non-iklan, atau pencarian organik) dari sebuah mesin pencari.”

787x318-apa-itu-seo

Alhamdulillah. Kelas SEO berjalan dengan lancar dan berjaya.! Semuanya sporting dan tak lokek ilmu. Semuanya dikongsi bersama. Mizah bersyukur dipertemukan dengan family LAT.

IMG_2100IMG_1884IMG_1893IMG_1935

Kenapa perlu tahu mengenai SEO blog ni?

Setelah memahami apa itu SEO, tujuan dasar SEO, tujuan utamanya, manfaat, dan keuntungannya, berikut ringkasan dalam gambar yang memvisualisasikan keterhubungan proses pencapaiannya.

700x333-tujuan-manfaat-dan-keuntungan-seo

untuk lebih lanjut mengenai SEO. Boleh rujuk DI SINI.

Ribuan terima kasih kepada Coordinator Raihanah yang sudi meluangkan masa untuk menurunkan ilmu kepada kami semua. Tak lupa juga kepada Master Zahirah  yang tak jemu-jemu menaikkan semangat kami untuk berjuang dan terus maju dalam melangkah ke hadapan.

Tak lupa juga kepada semua adik beradik LAT yang sudi hadir dan memeriahkan lagi kelas SEO ni.

  1. Syakilla Azam
  2. Syahida Syukri
  3. Aishah
  4. Yusni Yusof
  5. Mardiah
  6. Fiqah
  7. Azura Redhuan
  8. Atif Amanina
  9. Aziana

 

Cergas dan Bertenaga Sepanjang Berpuasa



Susah kan nak kekal cergas dan bertenaga sepanjang berpuasa? Adalah anda mengalami masalah seperti ini sepanjang bulan puasa? Mengantu? Tidak cergas dan aktif? Selalu keletihan? Bulan puasa tinggal tak sampai sebulan lagi untuk kita semua hadapi. Bulan puasa bukanlah alasan untuk kita lemau dan lesu sepanjang hari. Oh ye.! dah ganti puasa ke semua ni. Sya BELUM.! Tengah gigih ganti sekarang ni.


Tips Kekal Cergas & Bertenaga Sepanjang Berpuasa.


Tahukah anda.? berpuasa sepatutnya dapat meningkatkan tahap kesihatan dan stamina kita. Berikut adalah beberapa panduan untuk korang semua kekal cergas di bulan puasa.

 
  1. Ambil makanan yang berkhasiat iaitu mengandungi karbohidrat, protein, vitamin, mineral serta sedikit lemak semasa bersahur dan berbuka.
  2. Lakukan aktiviti fizikal untuk meningkatkan kadar metabolisma. Waktu yang sesuai untuk melakukan aktiviti fizikal ialah ½ jam sebelum berbuka puasa ataupun selepas makanan yang dimakan hadam.
  3. Minum banyak air terutama air kosong. Ini untuk mengelakkan dehidrasi kerana badan kita memerlukan air yang banyak.
  4. Elakkan mengambil minuman yang berkafein kerana ianya boleh menghalang penyerapan zat-zat makanan oleh badan

Bagaimana Tubuh Mendapat Bekalan Tenaga Sepanjang Berpuasa.?

Bekalan tenaga dalam tubuh terhasil daripada makanan karbohidrat seperti nasi, roti, bubur dan kuih muih. Karbohidrat bertukar menjadi glukos yang disimpan di dalam hati dan otot-otot dalam bentuk glikogen.
Tubuh juga mendapat bekalan tenaga daripada pemecahan protein badan yang membentuk glukos melalui proses glukoneogenesis. Bagaimanapun, proses ini berlaku apabila simpanan karbohidrat habis digunakan oleh tubuh.
Di sinilah juga hikmahnya disarankan melewatkan sahur agar tenaga daripada karbohidrat dapat bertahan lebih lama kerana glikogen daripada karbohidrat cepat diproses oleh tubuh.
Di sini, saya ingin kongsikan tips untuk kekal sihat dan cergas sepanjang berpuasa. Hasil daripada bacaan, terdapat beberapa tabiat makan yang perlu dielakkan. Antaranya termasuklah:
 
  1. Jangan makan berlebihan terutama sewaktu berbuka puasa. Ini untuk mengelak kejadian kembung perut atau ketidakhadaman makanan.
  2. Kurangkan pengambilan makanan yang bergoreng dan berlemak.
  3. Kurangkan makanan tinggi gula.
  4. Kurangkan minum minuman berkafein seperti kopi, teh dan air berkarbonat. Minuman ini boleh menghalang penyerapan vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh badan. Ia juga boleh menyebabkan kita kerap membuang air kecil.
  5. Elakkan makanan yang diproses terutamanya yang mengandungi perisa dan pewarna tiruan serta pengawet. Biasanya makanan terproses adalah tinggi garam walaupun tidak terasa masin.
  6. Kurangkan makanan yang terlalu berempah dan pedas.

Selain daripada tips di atas, mengambil makanan tambahan sepanjang berpuasa juga adalah amat digalakkan. Pengambilan suplemen juga dapat membantu meningkatkan tahap kecergasan anda. Antara suplemen yang sangat sesuai untuk aktiviti di bulan puasa adalah Set Shaklee Ramadhan – Detox Pack. Juga dikenali sebagai Set Mighty Gems. Tapi sempena kempen Detox yang diperkenalkan oleh Shaklee. Bulan puasa adalah bulan yang amat sesuai untuk masyarakat kita mengamalkan detix sambil berpuasa.

Set Shaklee Ramadhan – Detox Pack / Set Mighty Gems ini terdiri daripada:-

  • Mealshake berperasa French Vanilla,
  • Energizing Soy Protein atau ESP berperasa Vanilla   
  • Performance Drink atau PD berperasa Oren
  • Lecithin
1. Mealshakes.
Mealshake dapat mengurangkan rasa ketih dalam badan. Mealshake mengandungi multivitamin yang mengandungi 19 vitamin/galian, serat dan protein Ianya mengenyangkan dan memberi tenaga selain dapat mengelakkan sembelit. Amat sesuai untuk diambil oleh seisi keluarga.
 
Mealshake dihasilkan untuk semua golongan bermula daripada bayi, pelajar, kanak-kanak membesar, ibu mengandung, para atlet, pengamal sayuran, orang sakit, orang yang sibuk bekerja atau orang yang selalu mengambil makanan segera.
 
Ianya dapat membantu tumbesaran kanak-kanak dan memberikan daya tumpuan yang baik di samping meningkatkan sistem imun
 
Mealshake kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan. Yang paling penting mealshake dapat memberikan rasa kenyang yang lama.
 
2. ESP Soy Protein Isolate Powder berperisa Vanilla
ESP agak terkenal sebagai energy booster kerana mengandungi Indeks Glisemik yang rendah. Apabila Indeks Glisemik rendah, maka, gula akan dilepaskan secara perlahan-lahan di dalam darah. Keadaan ini sekaligus membolehkan bekalan tenaga berterusan diperolehi oleh tubuh sepanjang hari berpuasa.
Indeks Glisemik yang rendah juga memberikan rasa kenyang yang berpanjangan. Sebab itu tidak terasa lapar sewaktu berpuasa. 
 
ESP juga merupakan Non GMO soy protien yang dapat mengatasi masalah GASTRIK. Untuk breastfeed mother, ESP merupakan salah satu MILK BOOSTER terbaik kerana khasiatnya dapat mengurangkan masalah susu merundum. Paling hebat anda dapay Bonus.! Kulit lebih anjal, tegang dan berseri.
 
3. Performance Drink atau PD berperasa Oren
Performance Drink  mengandungi rumusan ekslusif OptiCarb yang bertindak untuk meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda, mampu memberikan tenaga serta memelihara sirkulasi bendalir dalam badan. Ianya mengandungi lebih 67% otot glikogen (sumber tenaga)  dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera berbanding minuman sukan yang lain.
 
Performance drink dapat membantu meningkatkan daya ketahanan badan individu dengan memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang.
 
Ia juga dapat membekalkan tenaga dan daya ketahanan fizikal – Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisma air dalam tubuh anda
 
Selain itu, performance drink juga dapat  encegah penyahhidratan- mengurangkan kehausan sepanjang berpuasa, mencegah dehidrasi, melembapkan kulit dan kelihatan lebih muda. Ia juga dapat mengekalkan paras gula- terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula  darah yang penting bagi tenaga otot.
 
4. Lecithin
Lecithin mengandungi sumber semulajadi daripada kacang soya dimana setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya, 80mg kolina dan 48mg inositol. Lecithin dapat membantu membakar lemak dan kolestrol dalam badan sepanjang berpuasa, Lecithin juga dapat meringankan sembelit dengan  melembutkan najis dengan cara melembabkan usus dan meleraikan toksin dalam usus. Sebagai tambahan Lecithin dapat meningkatkan daya ingatan dan meringankan stress sepanjang berpuasa.
 
 
Oleh itu, dapatkan vitamin shaklee sekarang untuk meningkatkan lagi tahap kesihatan anda, anak anda dan orang kesayangan anda. Hubungi saya untuk mendapatkan set ini dengan harga JIMAT.!

Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~

*Pertanyaan dan pesanan, hubungi mizah.!

FREE CONSULTATION, AFFORDABLE PRICE,
SMS / Whatsapp : 019-9591210 (Ct Hamizah)
Email : hamizah.shaklee@yahoo.com.
Instagram : @hamizah.healthylife
Facebook : Ct Nurul Hamizah (Trusted Shaklee ID)
Page : Ct Hamizah Official Distributor Shaklee

Kebaikan dan Keistimewaan Omega Guard Shaklee


APA ITU OMEGA GUARD SHAKLEE
.
Omega Guard, supplement minyak ikan yang kaya dengan DHA dan EPA banyak membantu dalam memberi kebaikan baik untuk minda yang cergas dan pintar hinggalah kepada kesihatan kardiovaskular.
.
Asid lemak Omega-3 dianggap asid lemak perlu yang mana kita memerlukannya untuk badan kita berfungsi dengan baik. 
.
Oleh kerana asid lemak perlu (ALA, DHA, EPA) tidak dibuat dalam badan atau tidak cekap ditukar dari ALA kepada EPA dan DHA, kita perlu mendapatkannya daripada diet kita. 




OMEGA GUARD UNTUK SIAPA.
.
Omega Guard sesuai untuk semua golongan dari bayi seawal usia 1 tahun dan ke atas. 
.
Omega Guard sangat digalakkan diambil oleh ibu menyusu, ibu hamil, kanak-kanak yang sedang membesar dan warga tua.
.
Secara kesuruhannya Omega Guard adalah untuk SEMUA.!




KELEBIHAN OMEGA GUARD SHAKLEE ❣️
.
Secara keseluruhannya Omega Guard Shaklee mempunyai pelbagai faedah kesihatan yang akan membuatkan anda rasa sangat rugi jika tidak mengambilnya sebagai suplemen harian anda. 
.
Berikut saya senaraikan tugas Omega Guard untuk membaiki taraf kesihatan anda.
.
Tingkatkan taraf kesihatan dengan Omega Guard Shaklee.




TESTIMONI OMEGAGUARD.

OMEGA GUARD HEBAT‼️
Omega guard amat sesuai untuk diambil oleh semua peringkat masyarakat.


KURUS DENGAN OMEGA GUARD 
.
Lemak Omega-3 membantu anda membakar lemak dengan membantu badan anda bertindak balas lebih baik kepada hormon yang dipanggil Leptin (Leptin adalah perkataan Yunani bagi nipis).
.
Leptin berfungsi dengan memberi signal kepada otak untuk menyekat selera makan dan mengarahkan kita untuk makan dengan kuantiti yang sedikit.
.
Leptin bertindak meningkatkan metabolisma dan membakar lemak dengan cepat.
.
Jom kurus dengan Omega Guard Shaklee




✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿

Dapatkan vitamin shaklee sekarang untuk meningkatkan lagi tahap kesihatan anda, anak anda dan orang kesayangan anda. Hubungi saya untuk mendapatkan set ini dengan harga JIMAT.!

*Pertanyaan dan pesanan, hubungi mizah.!

FREE CONSULTATION, AFFORDABLE PRICE,
(✿◠‿◠) SID 1256430
Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~
More info and to order/join, you may reach me at:

SMS / Whatsapp : 019-9591210 (Ct Hamizah)
Email : nuhamizah@yahoo.com.my
Instagram : @hamizah.healthylife
Facebook : Ct Nurul Hamizah (Trusted Shaklee ID)
Page : Ct Hamizah Official Distributor Shaklee

nuffnang_bid = “3ae0e997729578f45be5b2c331feec9b”; document.write( ”

” ); (function() { var nn = document.createElement(‘script’); nn.type = ‘text/javascript’; nn.src = ‘//eccdn1.synad3.nuffnang.com.my/lr.js’; var s = document.getElementsByTagName(‘script’)[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();